Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 19.30 και έξω από τον αριθμό 42 της οδού Ακαδημίας και την είσοδο του Μητροπολιτικού Κολεγίου παρατηρώ έντονη κινητικότητα. Οι επισκέπτες που συναντώ στον χώρο της υποδοχής μοιράζονται το ίδιο ασανσέρ αλλά προέρχονται από διαφορετικά μονοπάτια της ζωής. Λίγο αργότερα, θα καθίσω μαζί τους για να ανταλλάξουμε ιστορίες, πάνω από τα πιάτα που ειδικά για την περίσταση ετοίμασε ο Σάκης Βενέτης.

Ο Group Executive Chef των Electra Hotels and Resorts προστίθεται σε πολλούς ακόμη γνωστούς γευσιπλάστες της αθηναϊκής σκηνής, που κατά καιρούς έχουν δεχθεί να μαγειρέψουν στην ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει η Food On. "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που μαγειρεύουμε εδώ απόψε. Ελπίζω να σας αρέσουν όλα όσα έχουμε ετοιμάσει, σε ένα μενού μοιράσματος" ανέφερε ο Σάκης Βενέτης, που αφιλοκερδώς έφτιαξε ένα family style σκελετό πιάτων. 

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 5

Η Food On, η εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση και ακαδημία που έχει δημιουργήσει ο Αργύρης Ζαννιάς, πέρα από τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στη μαγειρική για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, παραθέτει συχνά γεύματα - συνήθως Παρασκευές.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 2

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 1

"Μου άρεσε πάντοτε να μαγειρεύω, ξέρεις. Και μου λείπει πολύ αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια που είμαι άστεγος. Πραγματικά, μπορώ να κάνω τα πάντα αν βρεθώ σε μία κουζίνα" μου λέει ο Φώτης, που κάθεται ακριβώς απέναντί μου. "Κι εγώ" συμπληρώνει η Μαρτσιέλα. "Έχω δουλέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα. Σε νησιά όπως η Κεφαλονιά και η Σκιάθος" αναφέρει η συμπαθέστατη κυρία από την Αργεντινή, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Καταλαβαίνω άμεσα και απόλυτα, πως απόψε, εδώ, δεν κάνουμε απλά ένα ταξίδι στη γεύση αλλά και ένα τέτοιο στην αλληλεγγύη.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 6

Ακριβώς όπως μου είχε πει ο Αργύρης Ζαννιάς, είχα την ευκαιρία να δειπνήσω με ανθρώπους που δεν είχα ξανασυναντήσει, έκανα συζητήσεις που δε φανταζόμουν, άκουσα ιστορίες που με συνεπήραν. Και ναι, έγινα σοφότερος. Ένιωσα καλά, έστω και σαν ένα μικρό κομμάτι σε ένα παζλ ενός μεγάλου σκοπού. 

Όλη η δράση της Food On, στηρίζεται αυστηρά και μόνο σε δωρεές, οι οποίες αποτελούν την έμπρακτη στήριξη, τόσο ιδιωτών όσο και νομικών προσώπων στο έργο της.


Info

foodon.eu

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.