Ο "Πλάτανος" της Καλαμπάκας ανανεώνει τη δυναμική του

Το εστιατόριο – προορισμός του ταλαντούχου Θέμη Μπέλλου, που χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας, ενδυναμώνει την κουζίνα του υποδεχόμενο τον πολύπειρο Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef.

Πλάτανος Καλαμπάκα

Σκεπασμένο απ’ την παχιά φυλλωσιά του αιωνόβιου δέντρου που του χαρίζει το όνομά του, το εστιατόριο – προορισμός στη Μυκάνη συνεχίζει να χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας, με τον ευρηματικό Θέμη Μπέλλο να συμπράττει με τον έμπειρο σεφ Κωνσταντίνο Ανδρέου, που αναλαμβάνει χρέη executive chef.

Πλάτανος Καλαμπάκα Κωνσταντίνος Ανδρέου

Έχοντας ακολουθήσει σημαντική μαγειρική διαδρομή, ο Κωνσταντίνος Ανδρέου ξεκίνησε από τα lifestyle εστιατόρια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, για να συνεχίσει σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium της Κοπεγχάγης (3* Michelin), το Aloe της Στοκχόλμης (2*) και το Lyle’s του Λονδίνου (1*) και τώρα επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του ("ήθελα το τελευταίο μαγειρικό μου ταξίδι να είναι στον τόπο καταγωγής μου", όπως λέει ο ίδιος), για να ενισχύσει την ομάδα του "Πλάτανου" και να γυρίσουν μαζί μια νέα, γεμάτη υποσχέσεις σελίδα για το ιστορικό εστιατόριο.

Πλάτανος Καλαμπάκα Θέμης Μπέλλος

Περισσότερα από 40 χρόνια μετρά, άλλωστε, ο "Πλάτανος" ως ένα γευστικό φαβορί στα πέριξ της Καλαμπάκας, και χωρίς να γυρνά την πλάτη σ’ αυτή τη σημαντική ιστορία, φροντίζει να εξελίσσει τη γευστική πρόταση, ταιριάζοντας την εκλεκτή πρώτη ύλη με τολμηρές ιδέες και τεχνικές αιχμής, για να σερβίρει τη δημιουργικότητα της ανήσυχης ομάδας του στο πιάτο.

Με νέες ιδέες, νέο μενού, αλλά και ολοκαίνουριο site (www.platanosmykani.gr), ο "Πλάτανος" είναι έτοιμος για τη νέα του σελίδα. Απολαύστε τη!

"Platanos Steakhouse", Μύκανη Καλαμπάκας, 2432082342

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.