Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Μερικές νόστιμες και προσεχείς αφορμές για μια βόλτα από το πολυβραβευμένο εστιατόριο.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Για σχεδόν 30 χρόνια, η 'Σπονδή' έχει χαράξει τη δική μοναδική πορεία στα της γεύσης αθηναϊκά -αλλά και ελληνικά- δρώμενα, σαν ένα από τα πολυβραβευμένα εστιατόρια της χώρας, τόσο από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, όσο και από τον οδηγό Michelin. Κάθε επισκέπτης εδώ, γνωρίζει με νόστιμο τρόπο τη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, μέσω των μενού του Arnaud Bignon και της ομάδας του.

Για το προσεχές διάστημα της άνοιξης, το εστιατόριο του Ομίλου Τραστέλη δίνει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες αφορμές για να διαβεί κανείς τις πύλες της, στον αριθμό 5 της οδού Πύρρωνος. 

Αρχικά, στις 29 Μαρτίου και στο πλαίσιο του ολόφρεσκου project "Κελάρια της Σπονδής", υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και παλαιωμένες ετικέτες του. Μια συνεργασία που βασίζεται στο κοινό όραμα της τόλμης, των αισθήσεων και της διαχρονικότητας. Αληθινοί θησαυροί από τα κελάρια του οινοποιείου συνδυάζονται με τέχνη και αρμονία από τον executive chef Arnaud Bignon και την ομάδα του.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 1

Εν συνεχεία, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, καλωσορίζει τον Yannick Franques, executive chef του ιστορικού παριζιάνικου 'Tour d’ Argent', για ένα μοναδικό 4 hands dinner. Με θητεία δίπλα στον Eric Fréchon στο 'Bristol', τον Christian Constant στο 'Crillon', τον Alain Ducasse στο 'Louis XV' και τον Jean-Louis Nomicos στο 'Grande Cascade', ο Yannick Franques έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin στο 'Château Saint-Martin' στο Vence. Από το 2004 κατέχει τον πολυπόθητο τίτλο του Meilleur Ouvrier de France, που απονέμεται μόνο σε λίγα εξαιρετικά ταλέντα της γαλλικής γαστρονομίας.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 3

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 2

Στο προτεινόμενο wine pairing της 6ης Απριλίου περιλαμβάνεται και η σαμπάνια Blanc de Blancs Grand Cru του παριζιάνικου εστιατορίου, διάσημου μεταξύ άλλων για την κάβα του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Michelin 2024: ναι μεν, αλλά

Το περσινό κλίμα γενικευμένης ευφορίας έδωσε φέτος τη θέση του σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με ένα μόνο καινούργιο αστέρι και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κόκκινου Οδηγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
23/12/2024

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

Τι μας αφήνει το σύμπαν της γεύσης και του ποτού από το 2024

Μπαρ, φαγητά, τάσεις, εστιατόρια, βραβεύσεις, ποτά, πρόσωπα, απώλειες και οτιδήποτε άλλο θα θυμόμαστε από τη χρονιά που μας αφήνει.

Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά wine bars του κόσμου έρχεται στην Αθήνα για τα δεύτερα γενέθλια του Pharaoh

Το περίφημο οινικό σποτ της Βαρκελώνης, Bar Brutal, πιάνει Εξάρχεια στις 28 Δεκεμβρίου.

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.