Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και η Σαρακοστή ξεκινά κλασικά με θαλασσινά, στις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια για ψάρι της Αθήνας που έχουμε συγκεντρώσει σε ένα χορταστικό αφιέρωμα.
Αν θέλετε κι άλλες last minute ιδέες, στη σκιά του παλιού Χίλτον, το εστιατόριο 'Βασίλαινας' θα είναι ανοιχτό τόσο την Καθαρά Δευτέρα όσο και τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, από νωρίς το μεσημέρι. Η θάλασσα, φυσικά, πρωταγωνιστεί: Η Καθαρά Δευτέρα αλλά και η 25η Μαρτίου, που παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο, αποτελούν για τον 'Βασίλαινα' ημέρες μεγάλης γιορτής.
Η θρυλική ταραμοσαλάτα, το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι, οι καραβίδες και οι γαρίδες Αμβρακικού, το καρπάτσιο με χτένια, η αχινοσαλάτα, το νόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και καπνιστή ντομάτα και ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κρούστα με πικάντικη πολίτικη σαλάτα μαζί με τις φρέσκιες σαλάτες αποτελούν μερικές μόνο από τις επιλογές για αυτές τις ημέρες.
Στο Θησείο και σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, το 'Αμπιμπάγιο' φέρνει την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας κάτω από την ιερή προστασία της Ακρόπολης. Με ανανεωμένο μενού και τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας σε ταξιδεύουν στην ελληνική γη και θάλασσα.
Την Καθαρά Δευτέρα θα συνεχίσει σε παρεμφερείς ρυθμούς, παρέχοντας επιλογές σαν την πολίτικη σαλάτα στα κάρβουνα με πιπεριές Φλωρίνης, χούμους από γίγαντες φούρνου, με τραγανά φασόλια και γκρέιπφρουτ, ξιδάτο χταπόδι με πέρλες θαλασσινού νερού, μπέικον καραβίδας με λεμόνι κονφί, νιγκίρι μυδοπίλαφο, μεταξύ άλλων.
Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, οι επισκέπτες του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens' θα απολαύσουν στην 'Taverna37' ένα οικογενειακό μενού με ζωηρά ορεκτικά, ζουμερές σαλάτες, παραδοσιακά μαγειρεμένα θαλασσινά και σαρακοστιανά (€95/ άτομο), ενώ η Δευτέρα 25 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά σε δημιουργικές παραλλαγές. Προς τιμήν της Καθαράς Δευτέρας, το 'Mercato' θα προσφέρειένα ξεχωριστό brunch μενού με θαλασσινά (€110/ άτομο).
Στην περίπτωση που έχεις αποφασίσει να παραμείνεις εντός των αθηναϊκών τειχών την Καθαρά Δευτέρα και σε συγκινεί το ενδεχόμενο να πετάξεις χαρταετό στο λόφο του Λυκαβηττού, τότε πρέπει να γνωρίζεις πως μία ενδιαφέρουσα γευστική προοπτική σε σε περιμένει στο ξενοδοχείο 'St. George Lycabettus'.
Εκεί, ο βραβευμένος executive chef, Στέφανος Παπανικολάου, έχει ετοιμάσει ένα gourmet buffet με θαλασσινές γεύσεις, στο 'Grand Balcon'. Λαγάνες χειροποίητες, χταποδοσαλάτα με κρεμμυδάκια, πιπεριές με χαρουπόμελο , μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μαραθόριζα, γαρίδες με κουρκούτι και λαδολέμονο μαστίχας, σουπιές με άγρια χόρτα, παραδοσιακός μπακαλιάρος τηγανιτός και πολλά άλλα σε περιμένουν.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.