Το πρωτοκλασάτο ψάρι των ελληνικών θαλασσών καθώς και τα αντίστοιχης ποιοτικής εμβέλειας θαλασσινά θα έλεγε κάποιος πως ήταν ανέκαθεν attached στο γαστρονομικό DNA μας. Διόλου τυχαία, η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της νόστιμης ψαρόσουπας, του μυρωδάτου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων, καταλήγει συνήθως σε κάποιο εστιατόριο, που πλέει σε πελάγη νοστιμιάς.
Ακριβώς τέτοια μπορούν να είναι μέρη παραδοσιακά δίπλα ή κοντά στο κύμα, ψαροταβέρνες και twisted μεζεδοπωλεία, old school ρεστοράν αλλά και κλασάτα σποτ, σε γειτονιές-φαβορί ή σε πιο outsider περιοχές της πόλης, σε εξοχές βορείων και νοτίων προαστίων.
Με κοινή συνιστώσα όμως την αγάπη για τους θησαυρούς του αφρού και του βυθού, τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και την άψογη αξιοποίηση αυτών, σε κλασικές αλλά και out of the box συνταγές.
Δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής εδώ.