O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort'

Ο βραβευμένος σεφ ανανεώνει τη σχέση του με το εστιατόριο 'Salvia'.

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας

Με θέα τους εμβληματικούς πύργους της Αστράκας, το βραβευμένο εστιατόριο Salvia του 'Aristi Mountain Resort + Villas' εμπνέεται από την πλούσια παράδοση και φύση της Ηπείρου, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, αρωματικά βότανα και φρέσκα λαχανικά από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, την Aristi Farm, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό γεύσεων που αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής του Ζαγορίου.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 4

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 2

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επανέρχεται ο βραβευμένος Γιάννης Λιόκας, με το ρόλο του executive chef. Με καταγωγή από την Ήπειρο, ο σεφ Λιόκας έχει επιμεληθεί το σχεδιασμό του καινούριου μενού του εστιατορίου, επαναπροσδιορίζοντας τις τοπικές γεύσεις και συνταγές με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 3

Το μενού ισορροπεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο στοιχείο, ενώ πρώτες ύλες όπως τυροκομικά, κρέας και ψάρι από τα χωριά της Ηπείρου, σπιτικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερα αυθεντικά προϊόντα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πιάτα με γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Στο 'Salvia', η φιλοσοφία του να μοιράζεσαι αντλεί έμπνευση από την παράδοση των Ηπειρωτών, ενώ στο ζεστό του περιβάλλον κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει την αγάπη για το καλό φαγητό. Το ζυμωτό προζυμένιο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και πέστο από βότανα, ο τραχανάς με χόρτα εποχής, μανιτάρια και φέτα Πωγωνίου, το ταρτάρ-‘λαχανοντολμάς’ με μαγειρεμένο λάχανο και μοσχαρίσιο φιλέτο, συνοδευόμενο από ψωμί στη θράκα, το ‘γιουβέτσι’ με μοσχάρι γάλακτος στιφάδο, η πέστροφα και το αργοψημένο αρνί στον ταβά, φιλοδοξούν να κάνουν πράξη κάθε φορά το ζητούμενο.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.