"Humain by Jul’s" στο Μετς
Το εστιατόριο που μυεί την Ίμπιζα στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα αποκτά αδερφάκι στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μετς, δίνοντας νέα ζωή στο ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό κτίριο που στέγαζε κάποτε το "Επ’αυλή". Το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη ανέλαβε να σκηνογραφήσει τον χώρο αναπλάθοντας το περιβάλλον μιας σπηλιάς σε σκούρο μπλε χρώμα, ενώ τα ηνία της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Φώτος που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες ορισμένες από τις χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ του που έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Ίμπιζα και άλλες προτάσεις. Θυμηθείτε την πρόσφατη συνέντευξή μας με τον σεφ εδώ
"Amen" στο Παγκράτι
Όταν ο Γιώργος Στυλιανουδάκης εντόπισε επιτέλους τον χώρο για να στεγάσει το εστιατόριο που επιθυμούσε εδώ και καιρό να δημιουργήσει στην Αθήνα αναθάρρησε και ίσως γι’αυτό κατέληξε να το ονομάσει "Amen". Πρόκειται για το ατμοσφαιρικό οίκημα του Παγκρατίου που στέγασε για λίγο το "Dear Manouka" στην οδό Ηρώνδα και αποτελεί πλέον την έδρα του πολύ ταλαντούχου σεφ, ο οποίος θα μας παρουσιάζει ιδιοχείρως τη δική του χαρακτηριστική οπτική για την ελληνική κουζίνα, διανθισμένη όπως πάντα με πινελιές από την Κρήτη. Πλάι του θα έχει τη σταθερή του συνεργάτιδα Νικολέτα Τσαλίκη και η πρεμιέρα υπολογίζεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.
"Astakos" στη Γλυφάδα
Σας είχαμε προϊδεάσει πριν από αρκετό καιρό για αυτό το ενδιαφέρον ψαροφαγικό πρότζεκτ επί της οδού Διαδόχου Παύλου που ενορχηστρώνει ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, εμπνεόμενος από την κλασική ελληνική ψαροταβέρνα, και σηκώνει αυλαία εκτός απροόπτου στις 8/3. Ξυλόφουρνος και ανοιχτή φωτιά με τροχαλίες θα έχουν τον πρώτο ρόλο στην ανοικτή κουζίνα και θα χαρίζουν νοστιμιά και αρώματα σε πιάτα σαν τη σκορπίνα μπουρδέτο, τον μπακαλιάρο μπιάνκο και άλλα πολλά με ελληνικό χρώμα.
"Zillers" με νέο πρόσωπο
Ιδιαίτερα ανανεωμένο ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί μέσα στο μήνα το βραβευμένο εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως. Νέος επικεφαλής σεφ, είναι όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Βασίλης Ρούσσος που θα ξεδιπλώσει από τα μέσα του μήνα και μετά, τη δική του οπτική για ένα fine dining με ελληνικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα, τα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς αλλά και από τη φάρμα του "The Zillers" στην Παιανία.
"Rick’s Steakhouse" στο Κεφαλάρι
Ένα steakhouse αμερικάνικου ύφους ετοιμάζεται να πάρει θέση κατά τα τέλη Μαρτίου στον ατμοσφαιρικό χώρο όπου βρισκόταν τελευταία το "Drakoulis Dry & Raw" του Κεφαλαρίου. Η έμφαση θα είναι αναμενόμενα στο εκλεκτό κρέας, ωστόσο ο Δημήτρης Σταμούδης που σχεδιάζει αυτήν την εποχή το μενού σκοπεύει να εντάξει σε αυτό και προτάσεις σε γαλλικό και όχι μόνο στιλ, όπως οι γαρίδες κοκτέιλ, ο αστακός thermidor, ζυμαρικά και άλλα.
"Maison Colette" στο Ψυχικό
Στο σημείο κατατεθέν που κρατούσε για πολλά χρόνια η "Ράμπα" στο Νέο Ψυχικό οι εργασίες είναι πυρετώδεις, με ορίζοντα να γνωρίσουμε το "Maison Colette" ως τα τέλη του μήνα. Η δράση του θα είναι ολοήμερη, με έναν προσεγμένο κατάλογο για πρωινό και brunch, ενώ από εκεί και πέρα το μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Σταμούδης θα είναι γαλλικής χροιάς, ταιριαστό με το όνομα και το ύφος του χώρου.
Νέο wine bar στο Κολωνάκι
Η δραστήρια ομάδα του "Forte" έχει στα σκαριά νέα πρόταση που θα βρίσκεται και αυτή στη Χάρητος. Το νέο, ατιτλόφορητο προς το παρόν μαγαζί είναι ένα wine bar που θα δίνει όμως έμφαση και στο φαγητό του, το οποίο επιμελείται και εδώ ο Δήμος Μπαλόπουλος. Πέρα από τα καλοδιαλεγμένα ελληνικά και γαλλικά τυριά, θα υπάρχουν σπέσιαλ χειροποίητα πατέ και τερίνες, θα υπάρχουν όμως και πιάτα πιο εστιατορικά που θα ξεκινήσουμε να γευόμαστε τις τελευταίες ημέρες του μήνα.