
Ο "ληνοβάτης" στην αρχαία Ελλάδα πατούσε τα σταφύλια στους ληνούς και στα μαρμάρινα, ξύλινα ή τσιμεντένια πατητήρια, ενώ μέσω των αγγειογραφιών και των πινάκων έχει γίνει γνωστή η χαρά στο πρόσωπό του, κάθε φορά που ακολουθούσε τη διαδικασία. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα αλλά και την αγάπη για το κρασί αναβιώνει και το ομώνυμο, προσεγμένο όσο και οικείο, wine bistro 'Linovatis' που υπογράφουν ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Κηφισιάς, την Πλάκα. Και μπορεί στο κρασί να υπάρχουν κανόνες αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν περιορισμοί.


Αυτό το γνωρίζουν καλά στο 'Linovatis', που πέρα από το άκρως φιλόξενο περιβάλλον και την άνετη ατμόσφαιρα, έχουν δημιουργήσει μία εξόχως ενδιαφέρουσα οινική λίστα με χαρακτήρα ήπιας παρέμβασης και βιολογικών κρασιών, η οποία εκτείνεται σε περισσότερες από 150 ετικέτες και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στους αφρώδεις οίνους – υπερέχει ελαφρώς ο διεθνής αμπελώνας, ενώ έχει προσεγγιστεί ορθά ο ελληνικός.
Όπου συναντάς κρασί, ακολουθεί και φαγητό, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης που προσφέρουν –μαζί ή το καθένα μόνο του– τα δύο προαναφερθέντα συγκοινωνούντα δοχεία.




Η κουζίνα εδώ ακουμπά τη θάλασσα και ποντάρει στην εποχικότητα των πρώτων υλών αλλά και την ωμοφαγία, με άκρως μεσογειακό στην περίπτωσή μας πρόσημο. Τα όστρακα έχουν την τιμητική τους, προερχόμενα τόσο από την εγχώρια υδατογραφία όσο και από πιο μακρινά νερά, με κοινή συνιστώσα πάντοτε την ποιότητα και, ασφαλώς, τη γεύση.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.