Στεριανοί και θαλασσινοί μεζέδες στο "Mezze Athens"

Πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες της πόλης, το αγαπημένο concept του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με δημιουργική ματιά.

MEZE ATHENS

Η βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας πριν ή αφού περάσετε την πόρτα ενός θεάτρου κρίνεται απαραίτητη όπως και η στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά του ιστορικά πιο κοσμοπολίτικου δρόμου της πόλης, το "Mezze Athens”. Η Μητροπόλεως εξάλλου είναι μια από τις πιο κεντρικές αθηναϊκές γειτονιές και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες και το φινετσάτο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, εκτός από τη Γλυφάδα, σερβίρει τις περίφημες σπεσιαλιτέ του και πιο κεντρικά. 

MEZZE ATHENS

MEZE ATHENS

Στα τραπέζια του όμορφου αυτού πόστου αναβιώνει το concept του παραδοσιακού αθηναϊκού μεζεδοπωλείου με σύγχρονη ματιά. Στο λιτό και φιλόξενο χώρο του όμως οι φωτιές ανάβουν από νωρίς το πρωί και ο τόπος μοσχοβολά από τα χαρμάνια καφέ που σερβίρουν με ελληνικό πρωινό. Η ποικιλία των γνώριμων στους τοπικούς ουρανίσκους είναι μεγάλη όμως αν θέλετε κάτι διαφορετικό υπάρχει και το αγγλικό πρωινό. 

MEZE ATHENS

MEZE ATHENS
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μεσημέρι δίνεται πάσα σε νόστιμα πιάτα κρεατικών και θαλασσινών με τις φημισμένες σούβλες κοτόπουλου, μοσχαριού γάλακτος, σολομού ή θαλασσινών να ξεχωρίζουν. Θα μπείτε στο...ψητό για τα καλά με την tomahawk, τον γύρο ή τη μπριζόλα τόνου, το πρόβειο μπιφτέκι και το χταπόδι που ψήνουν άριστα στη σχάρα ενώ όσο περιμένετε θα τσιμπολογάτε με την παρέα σας την τηγανιά -χοιρινή ή κοτόπουλο-, τα τροφαντά κεφτεδάκια βουτώντας τα στη μους φέτας, το θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τις  χυλοπίτες ντομάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι. Αν αγαπάτε ψάρια και θαλασσινά, δοκιμάστε τα μαρινάτα της "σεβιτσερία”, το καβούρι παϊδάκι και την ολόκληρη, σωστά ψημένη τσιπούρα σχάρας. 

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα, 210 3312300, mezzeathens.gr, Instagram: mezze_athens, Facebook: MEZZE Athens 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.