Στεριανοί και θαλασσινοί μεζέδες στο "Mezze Athens"

Πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες της πόλης, το αγαπημένο concept του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με δημιουργική ματιά.

MEZE ATHENS

Η βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας πριν ή αφού περάσετε την πόρτα ενός θεάτρου κρίνεται απαραίτητη όπως και η στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά του ιστορικά πιο κοσμοπολίτικου δρόμου της πόλης, το "Mezze Athens”. Η Μητροπόλεως εξάλλου είναι μια από τις πιο κεντρικές αθηναϊκές γειτονιές και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες και το φινετσάτο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, εκτός από τη Γλυφάδα, σερβίρει τις περίφημες σπεσιαλιτέ του και πιο κεντρικά. 

MEZZE ATHENS

MEZE ATHENS

Στα τραπέζια του όμορφου αυτού πόστου αναβιώνει το concept του παραδοσιακού αθηναϊκού μεζεδοπωλείου με σύγχρονη ματιά. Στο λιτό και φιλόξενο χώρο του όμως οι φωτιές ανάβουν από νωρίς το πρωί και ο τόπος μοσχοβολά από τα χαρμάνια καφέ που σερβίρουν με ελληνικό πρωινό. Η ποικιλία των γνώριμων στους τοπικούς ουρανίσκους είναι μεγάλη όμως αν θέλετε κάτι διαφορετικό υπάρχει και το αγγλικό πρωινό. 

MEZE ATHENS

MEZE ATHENS
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μεσημέρι δίνεται πάσα σε νόστιμα πιάτα κρεατικών και θαλασσινών με τις φημισμένες σούβλες κοτόπουλου, μοσχαριού γάλακτος, σολομού ή θαλασσινών να ξεχωρίζουν. Θα μπείτε στο...ψητό για τα καλά με την tomahawk, τον γύρο ή τη μπριζόλα τόνου, το πρόβειο μπιφτέκι και το χταπόδι που ψήνουν άριστα στη σχάρα ενώ όσο περιμένετε θα τσιμπολογάτε με την παρέα σας την τηγανιά -χοιρινή ή κοτόπουλο-, τα τροφαντά κεφτεδάκια βουτώντας τα στη μους φέτας, το θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τις  χυλοπίτες ντομάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι. Αν αγαπάτε ψάρια και θαλασσινά, δοκιμάστε τα μαρινάτα της "σεβιτσερία”, το καβούρι παϊδάκι και την ολόκληρη, σωστά ψημένη τσιπούρα σχάρας. 

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα, 210 3312300, mezzeathens.gr, Instagram: mezze_athens, Facebook: MEZZE Athens 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.