"La Linda": Φουρνίσματα αλά Ουρουγουάη στη Γλυφάδα

Από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας προσγειώθηκε μόλις το όμορφο, καινούργιο στέκι της Γλυφάδας. Πήραμε μια πρώτη, αχνιστή γεύση και αναμεταδίδουμε.

lalinda1

Όση ώρα περνώ στον ολοκαίνουργιο φούρνο και ζαχαροπλαστείο "La Linda" η ουρά, πότε μικρότερη πότε μεγαλύτερη, δεν σταματά να σχηματίζεται από πεινασμένους Γλυφαδιώτες που έρχονται να τσεκάρουν το νέο στέκι της περιοχής. Νέο είναι για εμάς βέβαια, γιατί η ιστορία του ξεκινά στην πραγματικότητα το 2011 στην παραθαλάσσια Punta del Este της μακρινής Ουρουγουάης, εκεί δηλαδή όπου η Isabella Acquilina δημιούργησε μαζί με τη μητέρα της το πρώτο και μοναδικό μέχρι πριν λίγες μέρες "La Linda" που έκανε όνομα αλλά και βραβεύτηκε για τα γλυκά και τα σπέσιαλ ψωμιά του. Η αγάπη της για τη θάλασσα αλλά και την Ελλάδα, όπου κατοικεί ο πατέρας της, είναι τα στοιχεία που την έκαναν να μεταφέρει τόσο τα μεν όσο και τα δε από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας, με συνέταιρό της τον Emmett Loughran. 

lalinda2

lalinda3

Ο χώρος, εντελώς λιτός και με το ανοιχτόχρωμο γυμνό τσιμέντο να επικρατεί, κατευθύνει το μάτι από τη μία στο μεγάλο, ορατό εργαστήριο, και από την άλλη στις βιτρίνες που εφοδιάζονται διαρκώς με φρέσκα καλούδια. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα τυπικά της Ουρουγουάης, σαν τα αφράτα κρουασανάκια bizcocho είτε με τυρί είτε με γλυκιά κρέμα, το μπισκοτογλυκό cocada σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια με καρύδα και dulce de leche, το σαν μιλφέιγ στην όψη rojel επίσης με dulce de leche και μαρέγκα, τα βουτήματα Alfajores, τα ελαφρώς γλασαρισμένα κρουασάν medialuna, τα πιτάκια empanadas, τα σπέσιαλ προζυμένια ψωμιά και πόσα ακόμα. 

Πλάι τους στέκουν ακόμα εδέσματα πιο οικεία όπως τα brownies, τα περίτεχνα στρογγυλά και μακρόστενα κέικ, οι πίτες με πράσο και μπρόκολο, τα δελεαστικά και πληθωρικά σάντουιτς, που καθένα έχει το δικό του ψωμί βάσης και ξεχωριστά υλικά, όπως η φοκάτσια με δύο ειδών pesto, μοτσαρέλα και μορταδέλα. Τα πάντα παρασκευάζονται εδώ από την αρχή, δεν χρησιμοποιούν τίποτα έτοιμο, στον αέρα πλανάται η μυρωδιά του πραγματικού βουτύρου, της κρέμας και του ζυμαριού και καθόλου εκείνη της τεχνητής γλύκας. 

lalinda4

Επικεφαλής όσων συμβαίνουν στο εργαστήριο είναι ο σεφ Ηλίας Κουραχάνης που εκπαιδεύτηκε στο "La Linda" της Ουρουγουάης αλλά κάνει και τις δικές του προτάσεις που ενσωματώνουν και ορισμένα ελληνικά προϊόντα. Προς το παρόν ο χώρος λειτουργεί με τη λογική του self service, και μπορείτε να καθίσετε είτε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται μέσα είτε σε εκείνα της αυλής που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες με λιακάδα. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει ένας ειδικός κατάλογος για brunch και κατόπιν θα ενταχθεί στο παιχνίδι και ένα πιο εστιατορικό βραδινό μενού, που θα εστιάζει στα εκλεκτά κρεατικά και τα κρασιά από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. 

lalinda5

"La Linda", Κύπρου 13, Γλυφάδα, 2108949900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.