Του Βοτανικού ο "Θεσσαλός", το καλύτερο παιδί

Το καφενείο – μουσικό μεζεδοπωλείο στον Βοτανικό, αφηγείται ιστορίες της παλιάς Αθήνας σερβίροντας περιποιημένα μεζεκλίκια για τις ουζο-τσιπουροποσίες της μετα-θεατρικής μας εξόδου.

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τις πιο πολυσύχναστες θεατρικές πιάτσες της πόλης, ο Βοτανικός είναι συνοικία που στα στενά της βρίσκεις ανοιχτόκαρδα στέκια για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής, μετά τη θεατρική σου έξοδο. Κάπως έτσι είναι και "ο Θεσσαλός", το πρώτο ίσως του είδους μαγαζί της περιοχής, που, χαλαρό και συνάμα φροντισμένο, είναι σημείο συνάντησης. Στα τραπέζια του θα βρεις ντόπιους και μη, γνωστές φυσιογνωμίες του θεάτρου και της μουσικής, φίλους της τέχνης και μερακλήδες που αγαπούν αυτό που τόσο εγκάρδια ο ιδιοκτήτης Αλέξης Στρωματιάς εδώ και μια δεκαετία (και πλέον) προσφέρει. Γιατί "ο Θεσσαλός" είναι το καλύτερο παιδί και το αντιλαμβάνεσαι μόλις περάσεις το κατώφλι του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα πάντα εδώ έχουν αίσθηση παλιάς Αθήνας, από τη διακόσμηση μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα και τις μουσικές, με ζωντανές εμφανίσεις που συχνά σιγοντάρονται από τους θαμώνες. Μουσικάντης εξάλλου είναι και ο ιδιοκτήτης, που προσφέρει στους φίλους του νοσταλγικού μαγαζιού του αυτό που ο ίδιος θα ήθελε από μια έξοδο με την παρέα του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αγαπά και τις ελληνικές μερακλίδικες γεύσεις και τις σερβίρει στα τραπέζια με διακριτικές συμπληρωματικές δημιουργικές πινελιές. Στις φλόγες της ανοιχτής φωτιάς οι σχάρες του ψήνουν λουκάνικα Τρικάλων, που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι παρέα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης, όπως και κρεατικά κάθε λογής σωστά ψημένα. Απολαυστικές είναι οι βούτες στα αυγά με σουτζούκι και τα χοιρινά μπριζολάκια που μαρινάρονται σε μπύρα και φασκόμηλο, με το ωραίο τραγανό λιπάκι τους, ενώ στο ούζο ταιριάζει γάντι το σκουμπρί στη σχάρα και ό,τι σας προτείνουν από θαλασσινά. Ο κος Αλέξης είναι μερακλής οπότε μπορεί να έχει τα κλασικά πιάτα του αλλά ανάλογα με την έμπνευση της μέρας όλο και κάτι ακόμα θα έχει να τρατάρει εκτός μενού… 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.