Στο "School Pizza Bar" για "μαθήματα" ιταλικής κουζίνας

Το ολοήμερο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι χαλαρό, νόστιμο και cool, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια στάση πριν ή μετά τη θεατρική μας έξοδο.

School Pizza Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το "School Pizza Bar” είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια του κέντρου για αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Η καρδιά της πόλης χτυπά στα κεντρικά οπότε, αφού πολύ κοντά μεταξύ πολλών άλλων βρίσκονται και αρκετά θέατρα, οφείλετε με την έξοδό σας για φαγητό και ποτό να είστε όσο επιλεκτικοί είστε με την παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Χαλαρό, comfort, με ωραίες μουσικές να παίζουν στα ηχεία και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει μέσω της διακόσμησης στα ανέμελα σχολικά χρόνια, αυτό το πόστο αξίζει να βρίσκεται σταθερά στην bucket list της pre (ή after) theater βόλτας σας. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τσουγκρίζοντας και κουβεντιάζοντας για τις προσδοκίες ή εντυπώσεις της θεατρικής σας εξόδου μπορείτε να επιλέξετε από μια πλούσια γκάμα από ορεκτικά, ζυμαρικά, risotti, πίτσα και κυρίως πιάτα. Ξεκινώντας, θα δοκιμάσετε τις ιταλικές πολπέτες, κεφτεδάκια δηλαδή φτιαγμένα από κιμά black angus, πικάντικη σάλτσα αλλά και σάλτσα γιαουρτιού να "σπάει” την αψάδα, το μοσχαρίσιο carpaccio και τα γεμιστά μανιτάρια με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και τρούφα. Αν ουσιαστικά δεν προχωρήσετε σε sharing πιάτα, κυρίως και πίτσα και έρθετε εδώ για κάτι ελαφρύ που θα συνοδεύσει το κρασί σας, τα παραπάνω και τα crostini (με μοτσαρέλα, σολομό ή προσούτο) είναι ό,τι πρέπει. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δίνουν ωστόσο ωραία πάσα στο ωραία χυλωμένο risotto με μανιτάρια και τα ravioli με nduja και burrata και ζυμαρικά όπως τις ταλιατέλες με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές, την καρμπονάρα που σερβίρουν με λινγκουίνι και την comfort Bolognese με ριγκατόνι. Οι "δυνατοί παίχτες” θα ποντάρουν στο αργεντίνικο rib eye από black angus και την ταλιάτα ενώ στις πίτσες, που είναι αρκετά μεγάλο κεφάλαιο, ξεχωρίζουν η "bianca”, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola και ρόκα, η "salcisia” με μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμυδάκι, χειροποίητο λουκάνικο, καπνιστή scarmoza και πάστα μαύρης τρούφας. Μπουκιά και συχώριο!

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.