"Merci Chef!": Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων σεφ από τη Γαλλία

Η εβδομάδα "Merci Chef!" φιλοδοξεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα των δύο χωρών μας, διαμέσου των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών τους παραδόσεων.

1ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους. Η σημασία της τέχνης του τραπεζιού για την κουλτούρα και την οικονομία των δύο χωρών είναι εξίσου ουσιώδης για τον τουρισμό, την ελκυστικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα. Είναι μια κοινή κληρονομιά, η οποία αναδεικνύεται και αναπτύσσεται και μέσω της UNESCO. Με στόχο την προώθηση αυτής της κληρονομιάς, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, με τίτλο "Merci Chef!". Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και προϊόντων.

Έξι Γάλλοι σεφ, εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι Σεφ με την ανώτατη διάκριση M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France – Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) θα έρθουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το ελληνικό κοινό.

Η εβδομάδα "Merci Chef!" φιλοδοξεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα των δύο χωρών μας, διαμέσου των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών τους παραδόσεων. Υπό την καθοδήγηση του σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, Γάλλοι και Έλληνες σεφ θα μαγειρέψουν μαζί τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας "Merci Chef!" περιλαμβάνει εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι: σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης, μέσα ενημέρωσης, και φυσικά το ευρύ κοινό. Η εβδομάδα "Merci Chef!" έχει τη στήριξη περισσότερων από τριάντα εταίρων, από τους τομείς των μεταφορών, των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της εστίασης.

Η γαλλική γαστρονομία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Γι’ αυτό και η εβδομάδα "Merci Chef!" θα συμπεριλάβει πληθώρα πολιτιστικών και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεων, αλλά και βραδιές γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα. Τέλος, οι Γάλλοι σεφ θα συμμετάσχουν και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικές σχολές εστίασης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.