Μετά το θέατρο πού; "Στο "Cupola"

Το ιταλικό εστιατόριο στο Παγκράτι, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θεατρικές πιάτσες του κέντρου, κάτι που το καθιστά ιδανική πρόταση για γεύμα και ποτό μετά την τελευταία υπόκλιση.

Cupola

Το Παγκράτι είναι από τις αθηναϊκές γειτονιές που αγαπάμε αφού στα στενά του βρίσκουμε στέκια κλασικά ή πιο μοντέρνα και ανανεωμένα για κάθε γούστο και βαλάντιο. Το "Cupola”, είναι από τα σημεία αναφοράς της περιοχής αφού είναι ένα  δημιουργικό mix ‘n match φινέτσας, κλασικών αναφορών και δημιουργικού γαστρονομικού ταμπεραμέντου που σέβεται βαθιά την γευστική του βάση που μιλά άπταιστα ιταλικά. Στα ατού, το ότι η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά και στις θεατρικές πιάτσες οπότε το εν λόγω πόστο είναι και σαφής απάντηση στο ερώτημα "μετά το θέατρο πού;". 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola

Ο chef Τάσος Θεοτόκης ραφινάρει τις γεύσεις της Μπότας εμπλουτίζοντας το μενού με πιάτα που μεν έχουν τον αέρα του κλασικού, αγκαλιάζουν όμως με φρέσκια ματιά σύγχρονες στυλιστικές και γευστικές λεπτομέρειες. Antipasti όπως το vitello tonnato, με τρυφερό μοσχαρίσιο νουά, και τα arancini Bolognese προετοιμάζουν το έδαφος. Οι ζυγισμένα upgrated ιδέες του σεφ παίζουν σε μια πλούσια σειρά από προτάσεις φρέσκων ζυμαρικών που παρασκευάζονται εντός όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό, Prosecco και ξύσμα λεμονιού και οι φρέσκες Tagliatelle με Porcini, trifolata μανιταριών και Speck. Το risotto Cacio e pepe με καπνιστό χέλι μαρτυρά την αδυναμία του σεφ στην άριστη πρώτη ύλη ενώ το μιλανέζικο ossobuco είναι μια μικρή ωδή στην αξία της γευστικής απλότητας χαρίζοντας μακρά comfort επίγευση.

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ναπολιτάνικου ύφους ζυμάρι της πίτσας είναι η βάση μιας δυνατής γκάμας επιλογών με αψύ ή πιο ήπιο γευστικό χαρακτήρα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η piccante, με μοτσαρέλα, spianata piccante, γλυκιά gorgonzola, σάλτσα ντομάτας San Marzano και pecorino και η Amatriciana με καπνιστή πανσέτα, nduja, peperoncino και καραμελωμένα κρεμύδια. Ξεχωρίζει επίσης η "bresaola” με το ομώνυμο αλλαντικό, mozzarella di buffala και ντοματίνια πίκλα και στις "λευκές” η "tartufata” με την all time classic μακρά γεύση της τρούφας να γεμίζει τον ουρανίσκο. Οι μερίδες είναι χορταστικές, κάτι που ενδόμυχα προωθεί τη λογική του μοιράσματος ενώ την εμπειρία στρογγυλεύουν καλοφτιαγμένα επιδόρπια και κοκτέιλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.