Μετά το θέατρο πού; "Στο "Cupola"

Το ιταλικό εστιατόριο στο Παγκράτι, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θεατρικές πιάτσες του κέντρου, κάτι που το καθιστά ιδανική πρόταση για γεύμα και ποτό μετά την τελευταία υπόκλιση.

Cupola

Το Παγκράτι είναι από τις αθηναϊκές γειτονιές που αγαπάμε αφού στα στενά του βρίσκουμε στέκια κλασικά ή πιο μοντέρνα και ανανεωμένα για κάθε γούστο και βαλάντιο. Το "Cupola”, είναι από τα σημεία αναφοράς της περιοχής αφού είναι ένα  δημιουργικό mix ‘n match φινέτσας, κλασικών αναφορών και δημιουργικού γαστρονομικού ταμπεραμέντου που σέβεται βαθιά την γευστική του βάση που μιλά άπταιστα ιταλικά. Στα ατού, το ότι η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά και στις θεατρικές πιάτσες οπότε το εν λόγω πόστο είναι και σαφής απάντηση στο ερώτημα "μετά το θέατρο πού;". 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola

Ο chef Τάσος Θεοτόκης ραφινάρει τις γεύσεις της Μπότας εμπλουτίζοντας το μενού με πιάτα που μεν έχουν τον αέρα του κλασικού, αγκαλιάζουν όμως με φρέσκια ματιά σύγχρονες στυλιστικές και γευστικές λεπτομέρειες. Antipasti όπως το vitello tonnato, με τρυφερό μοσχαρίσιο νουά, και τα arancini Bolognese προετοιμάζουν το έδαφος. Οι ζυγισμένα upgrated ιδέες του σεφ παίζουν σε μια πλούσια σειρά από προτάσεις φρέσκων ζυμαρικών που παρασκευάζονται εντός όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό, Prosecco και ξύσμα λεμονιού και οι φρέσκες Tagliatelle με Porcini, trifolata μανιταριών και Speck. Το risotto Cacio e pepe με καπνιστό χέλι μαρτυρά την αδυναμία του σεφ στην άριστη πρώτη ύλη ενώ το μιλανέζικο ossobuco είναι μια μικρή ωδή στην αξία της γευστικής απλότητας χαρίζοντας μακρά comfort επίγευση.

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ναπολιτάνικου ύφους ζυμάρι της πίτσας είναι η βάση μιας δυνατής γκάμας επιλογών με αψύ ή πιο ήπιο γευστικό χαρακτήρα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η piccante, με μοτσαρέλα, spianata piccante, γλυκιά gorgonzola, σάλτσα ντομάτας San Marzano και pecorino και η Amatriciana με καπνιστή πανσέτα, nduja, peperoncino και καραμελωμένα κρεμύδια. Ξεχωρίζει επίσης η "bresaola” με το ομώνυμο αλλαντικό, mozzarella di buffala και ντοματίνια πίκλα και στις "λευκές” η "tartufata” με την all time classic μακρά γεύση της τρούφας να γεμίζει τον ουρανίσκο. Οι μερίδες είναι χορταστικές, κάτι που ενδόμυχα προωθεί τη λογική του μοιράσματος ενώ την εμπειρία στρογγυλεύουν καλοφτιαγμένα επιδόρπια και κοκτέιλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.