Λιχούδικη, αγαπησιάρικη και βαθιά νόστιμη, η κουζίνα της Μπότας είναι δημοφιλής σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Τιμητική θέση έχει και στις ελληνικές καρδιές – και ουρανίσκους-, κάτι που είναι εμφανές και από τα σημεία στον αθηναϊκό χάρτη που κρατούν την ιταλική σημαία ψηλά. Μια από τις νόστιμες πρόσφατες, αντίστοιχου προφίλ, αφίξεις στου Ψυρρή είναι το "Tartufo Cucina Italiana”, που, μεταξύ άλλων, είναι και ωραία στάση για πριν ή μετά τις θεατρικές μας εξόδους. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο Αρ Ντεκό οίκημα και απλώνεται σε έναν χώρο περίπου 500 τ.μ, σε δύο επίπεδα ενώ παράλληλα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των ενοίκων του ξενοδοχείου που στεγάζεται στο ίδιο οίκημα. Η περιοχή είναι επίσης μια από τις πιο μεγάλες θεατρικές πιάτσες οπότε το νέο αυτό πόστο ενδείκνυται για στάση πριν ανέβει η αυλαία αλλά και αφού τα φώτα στις θεατρικές σκηνές σβήσουν.
Το πηδάλιο της κουζίνας κρατά μαζί με τα αδέλφια Τάσο και Δήμο του ομίλου School pizza bar, που μετρούν αρκετά χρόνια παρουσίας στην εστίαση με ιταλικά εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σεφ Pino Saccheri, που βάζει στις γεύσεις την εμπειρία και το αλέγκρο στυλ που τον χαρακτηρίζει. Το πρωί η μέρα ξεκινά με ποικιλία επιλογών που περιλαμβάνει, από αφράτα κρουασάν, φρεσκοφουρνισμένα κέικ και αβγά ποσέ μέχρι φοκάτσιες με ιταλικά τυριά και αλλαντικά ενώ από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν λαχταριστά cicchetti (μικρά μεζεδάκια από τη βόρεια και κεντρική Ιταλία, τα οποία σερβίρονται σε ψωμάκι), ορεκτικά και κυρίως που σερβίρονται με μεγάλη ποικιλία κρασιών ιταλικού αλλά και ελληνικού αμπελώνα αλλά και κοκτέιλ από μια προσεγμένη λίστα που επιμελείται ο Γιώργος Λαϊνάς.
Πιάτα όπως το umami μοσχαρίσιο μεδούλι με σεβίτσε γαρίδα, μαϊντανό, τσίλι και λεμόνι, το vittelo tonnato και οι κρατσανιστές κροκέτες παρμεζάνας με μαρμελάδα ντομάτας δίνουν τον τόνο στα ορεκτικά ενώ στα κυρίως συνεχίζοντας στα φρέσκα ζυμαρικά, τα ραβιόλι με ραγού και κρέμα παρμεζάνας, η γενοβέζικη pesto, η spaghetti alla chitarra με μοσχάρι black angus και κρέμα μανιταριών είναι στα highlights του μενού. Από κρεατικά θα δοκιμάσετε το spiedini di agnello, αρνίσιο μπούτι δηλαδή με λαδι τρούφας, παρμεζάνα και νιόκι από σιμιγδάλι -κάτι σαν το ιταλικό κοντοσούβλι- η χοιρινή μπριζόλα (cotoletta) και το κοτόπουλο "toscano”, με κρέμα γάλακτος, σάλτσα ντομάτας, σπανάκι και νιόκι ανθότυρου ενώ από το φίνο ιταλιάνικο μιξάζ φυσικά δεν λείπει η πίτσα που φτιάχνουν με ναπολιτάνικο στυλ και ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης. Η "prosciutto” με μοτσαρέλα, burrata και ρόκα και η "pancetta e peperoni" με μοτσαρέλα, πανσέτα, μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές είναι μια πολύ καλή αρχή για τους λάτρεις του είδους και το σύνολο του μενού λόγος επιστροφής.