Στο "Αμπιμπάγιο" στο Θησείο το μενού του Αγίου Βαλεντίνου έχει γεύση Ακρόπολης

Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει απαραίτητα στημένες καταστάσεις, υψηλό budget και ιδιαίτερο προγραμματισμό, λίγα καλά και άκρως ρομαντικά υλικά αρκούν για να δέσει η συνταγή. Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας. Που αλλού; στο "Αμπιμπάγιο", το αγαπημένο γευστικό spot του Θησείου που απλώνεται σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης και μας υποδέχεται με σοφιστικέ, cosy ατμόσφαιρα και αύρα καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας που ταιριάζει με το feeling της βραδιάς και προσδίδει μια γλυκιά οικειότητα.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το νεοκλασικό κτίριο του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, άλλωστε, έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των foodies με τον ταλαντούχο σεφ Κωνσταντίνο Παλυβό να ανανεώνει με τη φρέσκια οπτική του το γευστικό ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον και value for money μενού (€ 60 το ζευγάρι) γεμάτο αρώματα, όπου πρωταγωνιστούν το ταρτάρ τόνου σε μια δημιουργική εκδοχή με αβοκάντο, ταραμά με χρένο και ζωμό αγγουριού και το μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο και, βέβαια, συμπληρώνεται από την πιο γλυκιά σοκολατένια έκπληξη.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναλυτικά το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

  • Χειροποίητο καρβελάκι με αλοιφή ξινομυζήθρας
  • Βελουτέ ψητή κολοκύθας με crumble παρμεζάνας και λάδι μπαχαρικών
  • Ταρτάρ από φιλέτο Τόνου με αβοκάντο,ταραμα με χρένο,ζωμό αγγουριού
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά πάνω σε τραγανό φύλλο κρούστας με καπνιστό μανούρι μυρωδικά, καραμελωμένο καρύδι, αποξηραμένα φρούτα και βινεγκρέτ φράουλα
  • Μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο.
  • Καρδιά σοκολατόπιτας,μπισκοτο σοκολάτας, compote αγριοκέρασο, σορμπέ μάνγκο.

Τιμη 60€ το ζευγάρι

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, FB Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.