World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα!

Εσύ πώς θα γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα πίτσας στις 9 Φεβρουαρίου; Μερικές από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης δεν απέχουν και πολύ από το σπίτι σου: διάλεξε το κατάστημα που προτιμάς και απόλαυσε το απόλυτο comfort food όπως του αξίζει.

Chicago – style Deep Dish pizza © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν και δεν χρειαζόμαστε γιορτή για να τιμήσουμε ένα – κριτσανιστό ή αφράτο, εσύ διαλέγεις – κομμάτι πίτσας με τα αγαπημένα μας toppings, η 9η Φεβρουαρίου είναι η διεθνής Pizza Day. Κι αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να τιμήσουμε τη στρογγυλή θεά, τη βασίλισσα του comfort food και αδιαφιλονίκητη προθιέρεια των ιταλικής κουζίνας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να την απολαύσουμε, απ’ ό,τι σε κάποια από τις εγγυημένες αλυσίδες καταστημάτων της πόλης, όπου η πίτσα είναι δυνατό χαρτί!

La Pasteria

La Pasteria

Λαχταριστή κι απολαυστική, η πίτσα της "La Pasteria" έχει για βάση της τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες πριν ψηθεί, και πιστέψτε μας, αυτή η τριήμερη υπομονή κάνει όλη τη διαφορά. Το ζυμαράκι είναι αέρινο και μυρωδάτο, ιδανικό για να υποδεχτεί τα εκλεκτά toppings της "La Pasteria", με συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα: η mascarpone e prosciutto affumicato, για παράδειγμα, είναι μια από τις αγαπημένες μας φουλ ιταλικές συνταγές, με το μαλακό και ήπιο τυράκι να στρώνει ιδανικό χαλί για το αφράτο καπνιστό αλλαντικό, ενώ ακόμη και η Greca, με το δυναμικό ταμπεραμέντο που τις δίνουν οι μαύρες ελιές, η φέτα, η κάπαρη και τα κρεμμύδια, βρίσκει τέλειο ταίρι στο εύπεπτο και πεντανόστιμο ζυμαράκι της "La Pasteria".

 L' Artigiano

World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα! - εικόνα 2

Για ένα brand που μετράει ήδη 30 ολόκληρα χρόνια εξειδίκευσης στην ιταλική κουζίνα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις – ιδίως όταν η κουβέντα έρχεται στο τριών δεκαετιών love story με την πίτσα. Γι’ αυτήν την pizza day όμως, καλύτερα να εστιάσουμε στον νέο, επετειακό καρπό του έρωτα αυτού: την Chicaco style Deep Dish Pizza, μια εντελώς ανατρεπτική προσέγγιση στην πίτσα, που μας παίρνει μακριά από τη Νάπολη και τις δικές της παραδόσεις, για να μας ταξιδέψει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Εκεί, όπου η πίτσα απέκτησε μια νέα, συναρπαστική μορφή, που μας έκανε να ξεχάσουμε όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε: λαχταριστά toppings απλό εκλεκτούς Ιταλούς και Έλληνες παραγωγούς, σάλτσα ντομάτας γεμάτη φρεσκάδα, και πληθωρική, extra large ποσότητα τυριού, ξαπλώνουν σε μια τραγανή, πλούσια ζύμη τάρτας φτιαγμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – κάτι που δεν συναντάμε πουθενά αλλού – για να δώσουν ένα αποτέλεσμα που ταράζει τις αισθήσεις! Ακριβώς όπως η αγάπη μας για την πίτσα της "L’ Artigiano", δηλαδή…

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.