Αν και δεν χρειαζόμαστε γιορτή για να τιμήσουμε ένα – κριτσανιστό ή αφράτο, εσύ διαλέγεις – κομμάτι πίτσας με τα αγαπημένα μας toppings, η 9η Φεβρουαρίου είναι η διεθνής Pizza Day. Κι αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να τιμήσουμε τη στρογγυλή θεά, τη βασίλισσα του comfort food και αδιαφιλονίκητη προθιέρεια των ιταλικής κουζίνας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να την απολαύσουμε, απ’ ό,τι σε κάποια από τις εγγυημένες αλυσίδες καταστημάτων της πόλης, όπου η πίτσα είναι δυνατό χαρτί!
La Pasteria
Λαχταριστή κι απολαυστική, η πίτσα της "La Pasteria" έχει για βάση της τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες πριν ψηθεί, και πιστέψτε μας, αυτή η τριήμερη υπομονή κάνει όλη τη διαφορά. Το ζυμαράκι είναι αέρινο και μυρωδάτο, ιδανικό για να υποδεχτεί τα εκλεκτά toppings της "La Pasteria", με συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα: η mascarpone e prosciutto affumicato, για παράδειγμα, είναι μια από τις αγαπημένες μας φουλ ιταλικές συνταγές, με το μαλακό και ήπιο τυράκι να στρώνει ιδανικό χαλί για το αφράτο καπνιστό αλλαντικό, ενώ ακόμη και η Greca, με το δυναμικό ταμπεραμέντο που τις δίνουν οι μαύρες ελιές, η φέτα, η κάπαρη και τα κρεμμύδια, βρίσκει τέλειο ταίρι στο εύπεπτο και πεντανόστιμο ζυμαράκι της "La Pasteria".
L' Artigiano
Για ένα brand που μετράει ήδη 30 ολόκληρα χρόνια εξειδίκευσης στην ιταλική κουζίνα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις – ιδίως όταν η κουβέντα έρχεται στο τριών δεκαετιών love story με την πίτσα. Γι’ αυτήν την pizza day όμως, καλύτερα να εστιάσουμε στον νέο, επετειακό καρπό του έρωτα αυτού: την Chicaco style Deep Dish Pizza, μια εντελώς ανατρεπτική προσέγγιση στην πίτσα, που μας παίρνει μακριά από τη Νάπολη και τις δικές της παραδόσεις, για να μας ταξιδέψει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Εκεί, όπου η πίτσα απέκτησε μια νέα, συναρπαστική μορφή, που μας έκανε να ξεχάσουμε όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε: λαχταριστά toppings απλό εκλεκτούς Ιταλούς και Έλληνες παραγωγούς, σάλτσα ντομάτας γεμάτη φρεσκάδα, και πληθωρική, extra large ποσότητα τυριού, ξαπλώνουν σε μια τραγανή, πλούσια ζύμη τάρτας φτιαγμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – κάτι που δεν συναντάμε πουθενά αλλού – για να δώσουν ένα αποτέλεσμα που ταράζει τις αισθήσεις! Ακριβώς όπως η αγάπη μας για την πίτσα της "L’ Artigiano", δηλαδή…