Από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, δημιουργικός και προσγειωμένος, ένας από τους προφήτες του jap-greek fusion στα εντός των τειχών (αθηναϊκά και μη) γευστικά δρώμενα. Τα δείγματα γραφής του κατά καιρούς, εξαιρετικά. Αφίχθη από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με σπουδές στο Culinary Institute of America και θητεία στο νεοϋορκέζικο "Nobu", για να ακολουθήσει ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα "Kiku", "Gaspar", "Cash", "Izakaya", "Ovac" στο "Cavo Tagoo" και "Sea You Up" του "Sani Resort" (εκεί όπου βραβεύτηκε και με τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο). Ο Χρόνης Δαμαλάς λοιπόν είναι και πάλι εδώ.
Τι, πού, πότε;
Το πρώτο δικό του εστιατόριο απαντά στο 'τι' περιμένουμε από αυτόν, με το γεωγραφικό στίγμα να βρίσκεται στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας. Εκεί, περίπου στα μέσα Μαΐου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο προσεχώς σεφ-πατρόν Χρόνης Δαμαλάς θα στήσει έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα, εντός της οποίας θα συναντάμε τον ίδιο με την ομάδα του και έξω από αυτή τη σύζυγό του, Φωτεινή Μαρκούτσα, στο ρόλο της restaurant manager.
"Δε θέλω να βάλουμε ταμπέλες. Ας πούμε πως θα είναι η κουζίνα του Χρόνη, σε ένα μαγαζί λαϊκό με τη δική μου φιλοσοφία, που κανείς θα μπορεί να φάει σε καλή αναλογία ποιότητας-τιμής. Θα είναι νόστιμο και οικονομικό" αναφέρει ο ίδιος σχετικά με τα όσα ακριβώς θα συμβαίνουν εδώ. Συμπληρώνει ότι "το μενού θα εναλλάσσεται ανά 2-3 μήνες, πατώντας στην εποχικότητα και τα κατάλληλα σε κάθε εποχή υλικά. Θα επενδύσω σε ντόπια υλικά, θέλω να έχει φρεσκάδα το μαγαζί και το φαγητό που θα σερβίρει". Θα υπάρχει επίσης μία μικρή λίστα με cocktails (όχι παραπάνω από 5) που θα λειτουργούν παράλληλα με το φαγητό, μαζί με ελληνικά κρασιά, μπύρες και αποστάγματα.
Όσο για το όνομα; "Το είχα βρει από τα πρώτα 5 λεπτά αφού είδα τον χώρο. Αλλά δεν είναι ακόμη επισήμως ανακοινώσιμο" λέει χαρακτηριστικά ο Χρόνης Δαμαλάς.
Και όπως λέμε εμείς κατά τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.