Κυριάκης – "Zillers": The end

Η συνεργασία του ταλαντούχου σεφ Παύλου Κυριάκη με το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Μητροπόλεως ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Δώδεκα Πιάτα στο Κουκάκι, Παύλος Κυριάκης

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν ο Παύλος Κυριάκης ανέλαβε την κουζίνα του "The Zillers". Ο πολύ ταλαντούχος σεφ ολοκλήρωνε τότε έναν εύφορο κύκλο στη Σαντορίνη αναζητώντας πλέον μια έδρα στην Αθήνα και ο Γιάννης Βλαχογιάννης επιθυμούσε να βάλει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως σε δυνατή γαστρονομική τροχιά. Ο χρόνος δικαίωσε αμφότερους, καθώς το "The Zillers"απέσπασε τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο το 2021 ενώ την επόμενη χρονιά ήρθε και η διάκριση από τον οδηγό Michelin. Ακόμα πιο σημαντικό είναι βέβαια το γεγονός πως στην πορεία αυτών των ετών χαρήκαμε στο εστιατόριο μια σειρά από εξαιρετικές σπεσιαλιτέ που αποτυπώνουν το γαστρονομικό στίγμα του Κυριάκη, καθώς και πολλές ειδικές βραδιές με πολύ σημαντικούς και ακριβοθώρητους guest chefs από το διεθνές στερέωμα που πολύ σπάνια τιμούν τα μέρη μας.

Σημειώστε πως ο Κυριάκης θα βρίσκεται στην κουζίνα του "The Zillers" ως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για τα επόμενα πλάνα τόσο του σεφ όσο και του εστιατορίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".