Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" , ενώνει και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού Ελληνικού κρασιού.

ΒορΟινά

Τα ΒορΟινά της Αθήνας, η οινική εκδήλωση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη διοργάνωση για το κρασί στην Ελλάδα, πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος", των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές, και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου.

Με ανανεωμένη διάθεση και σε νέα τοποθεσία φέτος, τα ΒορΟινά θα ενώσουν και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού Ελληνικού κρασιού. Στα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο πλούτος του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, από τον Όλυμπο στην Ήπειρο και από εκεί, σε όλη τη Μακεδονία.

ΒορΟινά

Οίνοι ξηροί λευκοί, blanc de noir, orange, ροζέ και ερυθροί, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί ή σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι ένα μέρος μόνο των επιλογών που οι επισκέπτες της έκθεσης θα γευτούν.

Παράλληλο πρόγραμμα για περισσότερη οινική απόλαυση

  • Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για εκκολαπτόμενους αλλά και έμπειρους γευσιγνώστες και γευσιγνώστριες. Ώρες 1-3 μ.μ. Είσοδος δωρεάν. Έπαθλο 3 φιάλες κρασί στους 3 πρώτους νικητές/νικήτριες.
  • Masterclass με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τίτλο "Σπουδή στο Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά της Βόρειας Ελλάδας". Μία εις βάθος ανάλυση των δύο σημαντικότερων γηγενών λευκών ποικιλιών από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας και από 21 επιλεγμένες ετικέτες. Ώρες 5-7 μ.μ. Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ.
  • Γευστική δοκιμή των βραβευμένων καλύτερων οίνων ανά κατηγορία και ειδικών βραβείων, καθώς και του καλύτερου αποστάγματος, του 23ου Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
  • Γνωρίζουμε και δοκιμάζουμε σπάνιες αμπελοοινικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
  • Τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας, είναι τα ροζέ της καρδιάς μας, γι’ αυτό τα δοκιμάζουμε στα τραπέζια των ΒορΟινών αλλά και όλα μαζί στο θεματικό τραπέζι οινογευσίας.

ΒορΟινά

Οι "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" από τους "Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος":

Από τη Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου

  • Κτήμα Κατσαρού - Κρανιά Ολύμπου
  • Οινοποιείο Kitrvs, - Πύδνα Πιερίας

Από τη Διαδρομή της Ηπείρου

  • Zoinos Winery - Ζίτσα, Ιωάννινα
  • Κατώγι Αβέρωφ - Μέτσοβο, Ιωάννινα

Από τη Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών

  • Αμπελώνας Καμκούτη - Βελβεντό Κοζάνης
  • Κτήμα Βογιατζή - Βελβεντό Κοζάνης
  • Κτήμα Πάντου - Υδρούσα Φλώρινας
  • Κτήμα Άλφα - Αμύνταιον Φλώρινας

ΒορΟινά

Από τη Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας

  • Κτήμα Ταραλάς - Πατρίδα 
  • Argyrakis Wines - Τριπόταμος 
  • Ευστρατία Ταζογλίδου - Νάουσα 
  • Κτήμα Διαμαντάκος - Μαντέμι 
  • Μπουτάρη - Στενήμαχος
  • Κτήμα Φουντή - Νέα Στράντζα
  • Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Γιαννακοχώρι
  • Αργατία - Ροδοχώρι
  • Βαένι Νάουσα - Επισκοπή

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας

  • 3 Γενιές - Πιπεριά - Αριδαία Πέλλας
  • Κτήμα Ζην Ηδέως - Λουτράκι Αλμωπίας, Πέλλα
  • Μικρό Κτήμα Τίτου - Δύο Ποτάμια, Παιονία, Γουμένισσα

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης

  • Οινοποιείο Κεχρής - Καλοχώρι 
  • Κτήμα Γεροβασιλείου - Επανομή

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής

  • Κτήμα Πόρτο Καρράς - Νέος Μαρμαράς, Σιθωνία
  • Μετόχι Μυλοπόταμος - Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου, Άγιον Όρος

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου

  • Κτήμα Βιβλία Χώρα - Κοκκινοχώρι Καβάλας
  • Κτήμα Τέχνη Οίνου - Μικροχώρι Δράμας
  • Nico Lazaridi - Αγορά Δράμας
  • Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη - Αδριανή Δράμας
  • Κτήμα Παυλίδη - Κοκκινόγεια Δράμας
  • Oenops - Προσοτσάνη Δράμας
  • Το Κτήμα τ’ Αποστόλη - Άμπελοι Σερρών

Το κόστος είναι 12€ ενώ για φοιτητές 8€ (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας κατά την προσέλευση στην εκδήλωση).

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού της εκδήλωσης όπου οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους. Το ποτήρι, είναι εγκεκριμένο από τον OIV (Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου & Οίνου). Οι επαγγελματίες, από το χώρο της εστίασης και εμπορίας οίνου, καθώς και οι δημοσιογράφοι, θα λάβουν στην είσοδο το ονομαστικό τους καρτελάκι, ενώ το καταναλωτικό κοινό, το βραχιόλι με το λογότυπο των ΒορΟινών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.