Surf 'n turf-ing σε Λισαβόνα και Κασκάις

Η κουζίνα της Πορτογαλίας έχει μακραίωνη σχέση αγάπης με τη θάλασσα, προβάλλει όμως και ένα ζωηρό γήινο προφίλ σε μαγαζιά για κάθε γούστο και βαλάντιο. Ένα γαστρονομικό city break σε Λισαβόνα και Κασκάις αρκεί για να το αποδείξει.

Λισαβόνα

Στη Λισαβόνα, το "Bairro do Avillez" (bairrodoavillez.pt), στην καρδιά της περιοχής Chiado, είναι μια άτυπη γαστρονομική "γειτονιά", δημιουργία του γνωστού υπερδραστήριου σεφ José Avillez, η οποία στεγάζεται σε εντυπωσιακό μοναστηριακό συγκρότημα έκτασης 1.000 τ.μ.

Maré
© Grupo José Avillez
Το "Maré" του διάσημου Jose Avillez στο Κασκάις είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή

Εδώ θα πάρετε μια γεύση του σύμπαντος του Avillez και της πορτογαλικής μαγειρικής αλεγρίας σε τέσσερα διαφορετικά και βαθιά νόστιμα concepts: το παραδοσιακό "Taberna", το εντυπωσιακό "Páteo" (ταράτσα), όπου ο σεφ παρουσιάζει τις τοπικές γεύσεις με ωραίες δημιουργικές πινελιές, η παμπ "Mini Bar" και η "Pizzaria Lisboa", ιδανική στάση αν ο χρόνος σας για γαστρονομικές "γύρες" είναι περιορισμένος. Είναι σίγουρα η γειτονιά που θα ήθελες να μένεις… Το δε κομψό κρεατοφαγικό "Sala de Corte" (saladecorte.pt) του νέου και επίσης δραστήριου σεφ Luis Gaspar είναι από τα πιο αξιόλογα του είδους στην πόλη, με στιβαρές, έξοχα ψημένες κοπές ωρίμανσης και μια ενδιαφέρουσα συλλογή κρασιών στην κάβα του. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το food hall "Time out Lisboa" (timeoutmarket.com/lisboa), που συγκεντρώνει πλέον κάτω από την ίδια στέγη μερικούς από τους καλύτερους σεφ αλλά και καλλιτέχνες της Λισαβόνας.

Το Κασκάις μπορεί να είναι γνωστό ως η "πορτογαλική Ριβιέρα" με τα πανέμορφα αξιοθέατα, τα κτίρια του 19ου αιώνα και το εντυπωσιακό "Boca do inferno" που το χτυπούν τα κύματα μανιωδώς, ωστόσο, λόγω τοποθεσίας, είναι και σημείο αναφοράς για ψάρι και θαλασσινά.

Το "Maré" (marejoseavillez.pt), επίσης του José Avillez, μοσχοβολά ιώδιο, με τα διαμαντάκια του ωκεανού να φιγουράρουν στον πάγο: από γλυκοφάγωτες γαρίδες carabineros, μύδια και χταπόδι μέχρι αχιβάδες, γυαλιστερές και χηνόμυδα (percebes). Εδώ το πλατό με ψάρια και θαλασσινά είναι έπος!

Προορισμός και το ντιζαϊνάτο "Lota da Esquina" (lotadaesquina.com), όπου ο σεφ Vitor Sobral τιμά και επαναπροσδιορίζει την πορτογαλική κουζίνα σε ένα ιστορικό κτίριο 2.000 τ.μ., με τη θαλασσοφαγία να κρατά τα ηνία σε κλασικές και σύγχρονες βερσιόν, αλλά και νόστιμα κρεατοφαγικά πιάτα. Στην καρδιά των foodies μιλά η Mercado da Villa, η τεράστια κεντρική αγορά της πόλης, όπου θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα. Όσο για τα περίφημα pastel de nata, ένα από τα πιο λαμπρά τοπικά γαστρονομικά διαμαντάκια, θα απολαύσετε την ωραία κρούστα και την πυκνή, βελούδινη κρέμα τους στην καλύτερη εκδοχή τους, δίπλα σε ωραία χαρμάνια καφέ στο ιστορικό "Garrett Estoril" (garrettestoril. pt), που λειτουργεί από το 1934. Βom proveito!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.