'Opposite at 507': Comfort Έκτορας Μποτρίνι με θέα Ακρόπολη

Το προσεγμένο bar restaurant στρέφει το γευστικό ενδιαφέρον στα ορεινά του ολοκαίνουριου '507 Athens'.

Το εστιατόριο ​​Opposite at 507 by Botrini

Πίσω στο 507 π.Χ., ο Κλεισθένης εισήγαγε στην Αθήνα την πρώτη γνωστή δημοκρατία στον κόσμο, σε μία εποχή που η σημερινή ελληνική πρωτεύουσα έθετε τα θεμέλια του σύγχρονου πολιτισμού. Έχοντας αυτό υπόψιν και με έξτρα αφορμή την προνομιακή θέα του Ιερού Βράχου, οι άνθρωποι του '507 Athens' βάπτισαν το νέο προορισμό πολυτελούς διαμονής στην πόλη. Μεταξύ άλλων και στον 10ο όροφό του, ο επισκέπτης συναντά τη γαστρονομική του πρόταση, το 'Opposite at 507', σε έναν χώρο λιτό και μοντέρνο, που κάνει focus -όσον αφορά το αισθητικό πεδίο- στο να σου δίνει ανεμπόδιστη οπτική στα αθηναϊκά ατού της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και του Φιλοπάππου.

Το εστιατόριο Opposite at 507 9

Το εστιατόριο Opposite at 507 7

Στο εν λόγω bar restaurant, ο Έκτορας Μποτρίνι επιμελείται ένα comfort μενού με φαγητό πόλης, επενδύοντας σε προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το εστιατόριο Opposite at 507 4

Στην κουζίνα του "Opposite at 507" ο σεφ Ανδρέας Παπάζογλου ("Botrini's", "Epsilon") είναι εκείνος που τρέχει τα πράγματα. Λακέρδα με μάνγκο και γλυκοπατάτα, pasta mista με κολοκύθι και κατίκι Δομοκού, ψητό γουρουνόπουλο με πουρέ μήλου και μουστάρδα σε διάφορες υφές, μπακαλιάρος με κουνουπίδι και beurre blanc είναι μερικές από τις πιο ενδεικτικές προτάσεις σε μία προσεγμένη και περιεκτική κάρτα.

Το εστιατόριο Opposite at 507 2

Το εστιατόριο Opposite at 507 3

Το εστιατόριο Opposite at 507 5

Το εστιατόριο Opposite at 507 6


Info

Αυτοκρατόρος Νικολάου 4, Αθήνα
Τηλ. 210 3005767
Καθημερινά από τις 19.00 (κουζίνα έως τις 23.00)
oppositeat507.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

H Cantina της Σίφνου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Από τη σκιά του Κάστρου της Σίφνου, ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του Αιγαίου, καταφθάνει στην πόλη για μία μοναδική νύχτα γεύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
31/03/2025

O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Μία ακόμη οινική βραδιά στο σημαντικό εστιατόριο, την Τετάρτη 2 Απριλίου.

Το Ovio σβήνει 5 κεράκια και το γιορτάζει με ένα μεγάλο party

Το Ovio γιορτάζει 5 χρόνια γεμάτα γεύση, φιλοξενία και ιταλικό ταμπεραμέντο, με ένα μοναδικό anniversary party, την Πέμπτη 3 Απριλίου.

Πού πάει η ελληνική μας κουζίνα;

Λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (2/4), στοχαζόμαστε ως προς το μέλλον της εθνικής μας γεύσης και την ανάγκη να αποκτήσει τοπικό χρώμα.

Κλείνει το Γιασεμί, ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά της Αθήνας

Το εμβληματικό σποτ της Πλάκας αποχωρεί μετά από 16 χρόνια παρουσίας από τα σκαλάκια της Μνησικλέους.

4 λόγοι που αξίζει να βγεις για brunch στο πρώτο ραντεβού

Μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο - προτάσεις για το πού να πας και γιατί.

Μόδα και Γαστρονομία: Δύο υψηλές τέχνες που ταιριάζουν... χέρι - γάντι

Με τους μεγάλους οίκους μόδας να έχουν μεταφέρει τον ανταγωνισμό από τις λαμπερές πασαρέλες στα ακριβά τραπέζια και με αφορμή τη "σύμπραξη" των Χρυσών Σκούφων με την "Gucci Osteria da Massimo Bottura" στην πρόσφατη τελετή απονομής, ρίχνουμε μια ματιά στο πώς η υψηλή ραπτική και η υψηλή γεύση αποδεικνύονται δυο τέχνες με πορείες όχι απλά κοντινές, αλλά συχνά ταυτόσημες, που ορίζουν τάσεις και διαμορφώνουν ρεύματα.