"Electra Palace Thessaloniki": Γιορτές με την αίγλη του κλασικού

Το ριζικά ανακαινισμένο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη μάς προσκαλεί να περάσουμε τις γιορτές με φόντο τις θεαματικές βίστες προς τον Θερμαϊκό.

Electra Palace Thessaloniki

Η αριστοκρατική αύρα του διαχρονικά κομψού "Electra Palace" και η αισθητική που αποπνέει θερμή οικειότητα και φινέτσα το καθιστούν ορισμό του grand hotel στο κέντρο της πόλης προσκαλώντας μας να νιώσουμε τη γοητευτική ατμόσφαιρα των γιορτών. Η αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια του κτιρίου, μια sui generis εκλεκτική σύνθεση κλασικών και βυζαντινών στοιχείων, γεφυρώνει παρελθόν και μέλλον ενώ το εμβληματικό ξενοδοχείο, που μετρά ιστορία μισού αιώνα, παραμένει αναπόσπαστο τμήμα του επιβλητικού σκηνικού της πλατείας Αριστοτέλους και αξιοθέατο από μόνο του. Ένα στολίδι της βασίλισσας του βορρά που αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση και την εορταστική περίοδο. 

Electra Palace

Το ξενοδοχείο έχει εξελιχθεί σε μια ζωντανή έκθεση διαφορετικών μορφών τέχνης δίνοντας μεγάλη έμφαση στην υψηλή αισθητική, κάτι που αποτυπώνεται εκφραστικά μέσω της συνεργασίας με το MOMuS, που έδωσε πνοή σε ξεχωριστές καλλιτεχνικές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων εκπροσώπων της τέχνης, που κοσμούν όλους τους χώρους. 

Στο εστιατόριο "Orizontes Roof Garden" θα κάνετε ρεβεγιόν με αριστοκρατική φινέτσα απολαμβάνοντας γιορτινά μενού με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής ενώ ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο πλούσιος μπουφές θα περιλαμβάνει ποικιλία εδεσμάτων που θα γευτείτε επίσης με ζωντανά γιορτινά ακούσματα. Η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου θα ετοιμάσει πιάτα όπως φρέσκα χτένια Saint Jacques, μπερ μπλαν περγαμόντο, φύκια μοάι και γογγύλια, τερίνα φουά γκρα, βοδινή ουρά, κρουασάν κολοκύθας, σάλτσα πικραμύγδαλο και ψωμί μπριός, καρπάτσιο καραβίδας και καραβίδα τεμπούρα, βινεγκρέτ μανταρίνι, ελαιόλαδο και τσίλι ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα και ειδικά παιδικά μενού. Οι βραδιές θα κλείσουν γλυκά με μους ιβουάρ κανέλας, καραμελωμένα αχλάδια και νουγκατίνα, σαμπαγιόν με σοκολάτα Valrhona, ανανά σε ρούμι και μπισκότο αμυγδάλου, αλλά και παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. 

Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, 2310294040

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.