"Γάκιας": Γιορτές στο χωριό!

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Εντάξει, μπορεί να μην ταξιδέψουμε στα βουνά αυτές τις γιορτές, σίγουρα όμως θα περάσουμε από τη ζεστή σάλα του μεζετζίδικου της Νέας Ερυθραίας. Εδώ, με την αύρα παλιού μπακάλικου, το χαμόγελο της ομάδας, τις προπόσεις με τσίπουρο, ούζο, μπίρα ή κρασί και, βέβαια, με τους μερακλίδικους χειροποίητους μεζέδες και το άρωμα του χωριάτικου λουκάνικου να ψήνεται στα κάρβουνα θα αισθανθούμε όσο πιο κοντά γίνεται στη θαλπωρή του χωριού.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιατί αυτός είναι ο "Γάκιας" που επτά χρόνια μετά το αυθόρμητο όραμα που έγινε πράξη, έχει πλέον γίνει στέκι με τους φίλους του να έρχονται και να ξανάρχονται για τους κολοκυθοκεφτέδες, το ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, τις μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης, τη ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα, αλλά κυρίως για τη ζεστή του ατμόσφαιρα και την αγάπη για τα υλικά και τη μαγειρική.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κρήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, @kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.