"Γάκιας": Γιορτές στο χωριό!

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Εντάξει, μπορεί να μην ταξιδέψουμε στα βουνά αυτές τις γιορτές, σίγουρα όμως θα περάσουμε από τη ζεστή σάλα του μεζετζίδικου της Νέας Ερυθραίας. Εδώ, με την αύρα παλιού μπακάλικου, το χαμόγελο της ομάδας, τις προπόσεις με τσίπουρο, ούζο, μπίρα ή κρασί και, βέβαια, με τους μερακλίδικους χειροποίητους μεζέδες και το άρωμα του χωριάτικου λουκάνικου να ψήνεται στα κάρβουνα θα αισθανθούμε όσο πιο κοντά γίνεται στη θαλπωρή του χωριού.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιατί αυτός είναι ο "Γάκιας" που επτά χρόνια μετά το αυθόρμητο όραμα που έγινε πράξη, έχει πλέον γίνει στέκι με τους φίλους του να έρχονται και να ξανάρχονται για τους κολοκυθοκεφτέδες, το ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, τις μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης, τη ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα, αλλά κυρίως για τη ζεστή του ατμόσφαιρα και την αγάπη για τα υλικά και τη μαγειρική.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κρήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, @kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: H Ναταλία Δραγούμη για steak & lobster στο "Moocasa"

Το πρωτοποριακό concept στο Νέο Ηράκλειο ενδείκνυται για νόστιμες συμπράξεις στεριάς και θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2025

Κι αν οι τηγανητές πατάτες είναι το επόμενο trend στα εστιατόρια;

Πώς το εθιστικότερο των εδεσμάτων κάνει θραύση σε μία από τις πιο σημαντικές εστιατορικές σκηνές του πλανήτη.

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά από 4 Hands Dinners στο "Makris"

Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

The All-American Route Part 2 στα TGI FRIDAYS™: Το γευστικό road trip συνεχίζεται

​​Από τις 23 Ιανουαρίου στα TGI FRIDAYS™ επισκεπτόμαστε νοερά τέσσερις νέες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής Route 66, με πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο τις ζωντανές γεύσεις της νοτιοδυτικής Αμερικής.

Έρχεται νέο "Terroirist" στο Παγκράτι

Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου αποκτά μικρό αδερφάκι, στα πέριξ της πλατείας Βαρνάβα.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.