'Σεϋχέλλες' ξανά στον Κεραμεικό

Φώτης Φωτεινόγλου, Κλεομένης Ζουρνατζής και Γιάννης Μαρκαδάκης δίνουν και πάλι πνοή στο μαγειρικό χιτ του Κεραμεικού.

Οι Κλεομένης Ζουρνατζής, Φώτης Φωτεινόγλου και Γιάννης Μαρκαδάκης ανοίγουν ξανά το εστιατόριο Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό

Δεν είναι πολλά τα μαγαζιά της τελευταίας δεκαετίας στην Αθήνα που έκαναν τόσο μεγάλο γκελ σαν τις 'Σεϋχέλλες'. Βλέπεις, το κάπου-ανάμεσα-σε-μοντέρνο-μεζεδοπωλείο-ταβέρνα-οινομαγειρείο στα πέριξ της πλατείας Αυδή, στον Κεραμεικό, κέρδισε ένα σημαντικά μεγάλο και ετερόκλητο κοινό χάρη σε συγκεκριμένα ατού, ήδη από την αφετηρία της ύπαρξής του, πίσω στα τέλη του 2013: Τη μαγειρική του προσέγγιση, τα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς before it was cool, τη χαλαρή του αύρα και τα ευανάγνωστα όσο και νόστιμα πιάτα.

'Σεϋχέλλες' όπως πριν

Αυτό ακριβώς το hype αναμένεται να αναγεννήσει και πάλι, καθώς ανοίγει ξανά μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες στο ίδιο ακριβώς σημείο, υπό τους Φώτη Φωτεινόγλου (εκ των δημιουργών τους, που εν συνεχεία γνώρισες περαιτέρω στο νεοκοσμίτικο σουξέ 'ΦΙΤΑ'), Κλεομένη Ζουρνατζή ('Γκαστόνε' κ.α.) και Γιάννη Μαρκαδάκη (μεταξύ άλλων 'Vezene', 'Papillon', 'Cupola' και, ασφαλώς, 'Stellar Gastro Cinema').

Και οι τρεις προαναφερθέντες θα απαντώνται συχνά-πυκνά στην κουζίνα, εκεί που θα βρίσκονται όμως πάντοτε οι Γιάννης Αβδανάς ('Cantina' στη Σίφνο) και Θάνος Μυρμήγκος (με πρότερη θητεία μεταξύ άλλων σε 'Γκαστόνε' και 'Artisanal').

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά τον χώρο, το ψηλοτάβανο εσωτερικό με την ανοιχτή κουζίνα έχει ανανεωθεί εν είδει φρεσκαρίσματος. Η φιλοσοφία των 'Σεϋχελλών' σχετικά με το τι θα φτάνει στο πιάτο σου δε θα διαφοροποιηθεί αλλά αρκούν μόνο και μόνο τα προαναφερθέντα ονόματα για να αντιληφθείς τι θα παίξει. Το ελληνικό φαγητό θα είναι και πάλι στο επίκεντρο, με τις απαραίτητες δημιουργικές πινελιές και την comfort φροντίδα που είναι απαραίτητη.

"Και στο μενού; Τι θα βρίσκουμε στο μενού;" νιώθω πως αναρωτιέσαι και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποιες απαντήσεις: Μύδια αχνιστά με σέσκουλα και μαντζουράνα, χορτόπιτα με γιουφκά και φέτα της χήρας, σουγάνια με βοδινή ουρά, μοσχαρίσια γλώσσα στη σχάρα με σελινόριζα και πράσινο μήλο, αχνιστά μπακαλιαράκια με χορόζια Δομοκού, ζυγούρι γάστρας με ξινόχοντρο και παπαρδέλες με καβουρμά και γαλοτύρι θα είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις εδώ. Στο πλευρό των γεύσεων, μία περιεκτική λίστα με ελληνικά κρασιά και αποστάγματα. 

Όπως συνηθίζουμε κατά τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
24/04/2025

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.