Ένα καλό κρασί αιχμαλωτίζει την ουσία των Χριστουγέννων, έτσι το στοίχημα κάθε χρόνο είναι η επιλογή εκείνων που θα ευχαριστήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους μας. Αναζητώντας κρασιά που εμπιστευόμαστε κι είναι δοκιμασμένα στο χρόνο, θα μας έρθει στο μυαλό η κλασική φράση των μεγαλύτερων στις ιδιαίτερες περιστάσεις: "Να ανοίξουμε ένα Χατζημιχάλη". Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως το Κτήμα Χατζημιχάλη παραμένει σταθερή αξία από το 1973, όταν ο Δημήτρης Χατζημιχάλης αγόρασε τα πρώτα ενενήντα στρέμματα στην Κοιλάδα Αταλάντης, ξεκινώντας το δικό του οινοποιείο, παράλληλα με την εκτροφή γαλοπούλας προκειμένου να διαχειριστεί τα λειτουργικά έξοδα τα πρώτα χρόνια, μέχρι να μπορέσει να αποδώσει η επένδυση στο οινοποιείο.
Ο ιδρυτής πέρασε την αγάπη του για το κρασί στους δυο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, και σήμερα οι τρεις μαζί συνεχίζουν να μας προσφέρουν εκλεκτούς οίνους με έμβλημα τη γαλοπούλα, με μια γκάμα είκοσι εννιά ετικετών, που θα συνοδεύσουν όλες τις λιχουδιές του καλοστρωμένου γιορτινού τραπεζιού.
hatzimichalis.com, #domainehatzimichalis