Μοσχοβολιστές πίτες με ελληνικές καταβολές, πρώτες ύλες από επιλεγμένους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, εποχικότητα, οινοφιλία και signature ανατρεπτικοί συνδυασμοί έχουν ήδη αρχίσει να αποτελούν τη γευστική ραχοκοκκαλιά του "Oh! Dio” στην οδό Αδριανού, με τη Σταυριανή Ζερβακάκου να φέρνει τη μαγειρική της ευαισθησία στις κουζίνες του νέου καλοφαγικού spot του Θησείου, όπως ανακοινώνει το εστιατόριο της Φωτεινής Παντζιά ("By the Glass") και του Άγγελου Δαμουλιάνου (botilia.gr), επιβεβαιώνοντας το προ μηνός ρεπορτάζ του "α".
Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί, με πρωινό και brunch βασισμένο σε αναπάντεχες σπεσιλιτέ, όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες (αλμυρή με λουκάνικο Μάνης και χόρτα ή γλυκιά με βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι Κέας), η μέρα στο "Oh! Dio" θα συνεχίζεται με lunch και dinner βασισμένα σε κορφολογημένες πρώτες ύλες από έμπιστους παραγωγούς. Τα εκλεκτά προϊόντα θα αναδεικνύονται μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες όπως οι θασιώτικοι γιουφκάδες με παστρουμά, το χριστόψαρο με όστρακα και πορτοκάλι, ή το ψωμί με βιολογική τσιπούρα, σύγλινο, καραμελωμένο κρεμμύδι και χόρτα εποχής.
Η εγγενής comfort γοητεία της ελληνικής παράδοσης θα ξεδιπλώνεται μέσα από πιάτα όπως τα πράσα λαδερά με πορτοκάλι, αχιβάδες, μπακαλιάρο και αρνίσια γλυκάδια, η σούπα φάβας Φενεού με καπνιστή ρέγκα, κύμινο και αποξηραμένο σύκο Κύμης, ή το χταπόδι με κυδώνια Ολύμπου στιφάδο, ενώ τα οινικά παντρέματα των πιάτων θα αναδεικνύουν την αγάπη του "Oh! Dio" για τον ελληνικό, αλλά και το διεθνή αμπελώνα.
Υπενθυμίζουμε, βέβαια, ότι ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι το μόνο σημείο της Αθήνας όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος: η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, (περισσότερα εν ευθέτω χρόνο), ενώ συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.