Και επίσημα η Σταυριανή Ζερβακάκου στο "Oh! Dio" του Θησείου

Το νέο γευστικό spot της Φωτεινής Παντζιά ανακοινώνει τη συνεργασία του με την ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «α».

Oh Dio Θησείο Σταυριανή Ζερβακάκου Φωτεινή Παντζιά Άγγελος Δαμουλιανός

Μοσχοβολιστές πίτες με ελληνικές καταβολές, πρώτες ύλες από επιλεγμένους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, εποχικότητα, οινοφιλία και signature ανατρεπτικοί συνδυασμοί έχουν ήδη αρχίσει να αποτελούν τη γευστική ραχοκοκκαλιά του "Oh! Dio” στην οδό Αδριανού, με τη Σταυριανή Ζερβακάκου να φέρνει τη μαγειρική της ευαισθησία στις κουζίνες του νέου καλοφαγικού spot του Θησείου, όπως ανακοινώνει το εστιατόριο της Φωτεινής Παντζιά ("By the Glass") και του Άγγελου Δαμουλιάνου (botilia.gr), επιβεβαιώνοντας το προ μηνός ρεπορτάζ του "α".

Oh Dio Θησείο

Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί, με πρωινό και brunch βασισμένο σε αναπάντεχες σπεσιλιτέ, όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες (αλμυρή με λουκάνικο Μάνης και χόρτα ή γλυκιά με βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι Κέας), η μέρα στο "Oh! Dio" θα συνεχίζεται με lunch και dinner βασισμένα σε κορφολογημένες πρώτες ύλες από έμπιστους παραγωγούς. Τα εκλεκτά προϊόντα θα αναδεικνύονται μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες όπως οι θασιώτικοι γιουφκάδες με παστρουμά, το χριστόψαρο με όστρακα και πορτοκάλι, ή το ψωμί με βιολογική τσιπούρα, σύγλινο, καραμελωμένο κρεμμύδι και χόρτα εποχής.

Oh Dio Θησείο

Oh Dio Θησείο

Η εγγενής comfort γοητεία της ελληνικής παράδοσης θα ξεδιπλώνεται μέσα από πιάτα όπως τα πράσα λαδερά με πορτοκάλι, αχιβάδες, μπακαλιάρο και αρνίσια γλυκάδια, η σούπα φάβας Φενεού με καπνιστή ρέγκα, κύμινο και αποξηραμένο σύκο Κύμης, ή το χταπόδι με κυδώνια Ολύμπου στιφάδο, ενώ τα οινικά παντρέματα των πιάτων θα αναδεικνύουν την αγάπη του "Oh! Dio" για τον ελληνικό, αλλά και το διεθνή αμπελώνα.

Oh Dio Θησείο

Υπενθυμίζουμε, βέβαια, ότι ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι το μόνο σημείο της Αθήνας όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος: η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, (περισσότερα εν ευθέτω χρόνο), ενώ συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.