Κτήμα Ζαχαριουδάκη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο ποτήρι

Κτήμα Ζαχαριουδάκη

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο; Αυτή η ερώτηση επικρατεί την περίοδο των γιορτών, κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να εφοδιαστούμε τα κρασιά για τις μαζώξεις. Η απάντηση έρχεται από το Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη και τον βιολογικό αμπελώνα του, που μας χαρίζει ξεχωριστούς οίνους από κρητικές και μη ποικιλίες. Στα λευκά, η Ορθή Πέτρα είναι το αρωματικό απεριτίφ που θα "ζεστάνει" την ατμόσφαιρα, ενώ ο Κώδιξ (Ασύρτικο-Μοσχάτο Σπίνας) και το Βιδιανό θα αγκαλιάσουν τις εντάσεις των κυρίως πιάτων με οξύτητες και λιπαρό χαρακτήρα. Με τα πλατό τυριών και αλλαντικών θα πιούμε το ερυθρό Κώδιξ (Syrah Κοτσιφάλι-Merlot) και με τις πικάντικες σάλτσες το Κοτσιφάλι και την Ορθή Πέτρα (Cabernet Sauvignon-Κοτσιφάλι). Η Ορθή Πέτρα Reserve (Syrah-Κοτσιφάλι) είναι ιδανική για τους οπαδούς του κόκκινου. Με τα επιδόρπια, η ροζέ ημίξηρη Victoria είναι must.

Κτήμα Ζαχαριουδάκη

zacharioudakis.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: H Ναταλία Δραγούμη για steak & lobster στο "Moocasa"

Το πρωτοποριακό concept στο Νέο Ηράκλειο ενδείκνυται για νόστιμες συμπράξεις στεριάς και θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2025

Κι αν οι τηγανητές πατάτες είναι το επόμενο trend στα εστιατόρια;

Πώς το εθιστικότερο των εδεσμάτων κάνει θραύση σε μία από τις πιο σημαντικές εστιατορικές σκηνές του πλανήτη.

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά από 4 Hands Dinners στο "Makris"

Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

The All-American Route Part 2 στα TGI FRIDAYS™: Το γευστικό road trip συνεχίζεται

​​Από τις 23 Ιανουαρίου στα TGI FRIDAYS™ επισκεπτόμαστε νοερά τέσσερις νέες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής Route 66, με πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο τις ζωντανές γεύσεις της νοτιοδυτικής Αμερικής.

Έρχεται νέο "Terroirist" στο Παγκράτι

Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου αποκτά μικρό αδερφάκι, στα πέριξ της πλατείας Βαρνάβα.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.