"Artemis Karamolegos Winery": Η ηφαιστειογενής οινική ομορφιά της Σαντορίνης

Artemis Karamolegos Winery

H οινική γκαρνταρόμπα των γιορτών αποτελείται από τις πιο εκλεκτές επιλογές, που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας και θα αναβαθμίσουν κάθε γευστική εμπειρία. Αναζητώντας κρασιά-διαμάντια, το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος προσφέρει μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές εκφράσεις του σαντορινιού terroir, με το 34 από τη σειρά Fine Selection. Οι 34 συνεχείς αιώνες αμπελοκαλλιέργειας δίνουν το όνομά τους σε αυτό το μονοποικιλιακό Ασύρτικο, που φύεται σε αμπελώνες ηλικίας 100 ετών και η ετικέτα του μας θυμίζει τον επιβλητικό μαύρο ηφαιστειακό βράχο που συναντάμε στον κήπο του οινοποιείου.

Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου

Εξαιρετικό pairing με τη γεμιστή γαλοπούλα ή το αρνί του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, χάρη στη φοβερή του συμπύκνωση, τη λιπαρότητα και την αιχμηρή οξύτητα που δένουν αρμονικά σε φόντο εσπεριδοειδών και πυρηνό καρπων, με έμφαση στην ορυκτότητα και τον καπνιστό χαρακτήρα. Σπιρτάδα που θα μας μαγέψει!

artemis_karamolegos_winery

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.