Στο νέο "En Aithria Athens" για brunch με θέα και όχι μόνο!

'En Aithria Athens' Brunch

Στους φίλους της μπίρας το όνομα "En Aithria" λέει πολλά, καθότι το ομώνυμο στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας μας μύησε στις ποιοτικές ετικέτες από μια πλούσια λίστα. Πλέον, το ολοκαίνουργιο αδελφάκι του που ακούει στο όνομα "En Aithria Athens" φέρνει στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο, την κουλτούρα της μπίρας αλλά και του comfort dining και ποιοτικού drinking που υπηρετεί η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αρκετά ακόμη επιτυχημένα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας (Agavita, Λεμονόκηπος, Αυλή, Πασατέμπο, Πρίγκηπο, Ηρώδειο και Jungle).

En Aithria Athens

Ανοιχτό από το πρωί για brunch με προσωπικότητα και συνεχίζοντας ως αργά με ποιοτικό comfort food και παρεΐστικη διάθεση, το "En Aithria Athens" μας περιμένει σε έναν όμορφο χώρο με έθνικ πινελιές κι ένα roof garden με θέα στην Ακρόπολη που μαγεύει. Κατεβαίνοντας στο κέντρο για τα γιορτινά ψώνια αλλά και για χαλαρές βόλτες στη στολισμένη Αθήνα κάνουμε focus στο brunch που περιλαμβάνει πολλές και νόστιμες προτάσεις για κάθε όρεξη.

Το πληθωρικό Pretzel Breakfast γεμιστό με κρέμα τυριών, σπανάκι, ασπράδι αβγού, πίκλα κρεμμυδιού και αγγούρι, συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα και μας γεμίζει ενέργεια, ενώ το Tsoureki French Toast με σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη και κανέλα φέρνει τα Χριστούγεννα στο πιάτο! Τα αβγά διαφορετικών ειδών δεν λείπουν φυσικά από το μενού του brunch και είτε ταπροτιμήσουμε τηγανητά με crispy μπέικον, ελληνικό λουκάνικο με φρέσκα μυρωδικά, φρυγανισμένο ψωμί και πατάτες τηγανητές, είτε καγιανά με φέτα και χωριάτικο λουκάνικο, είτε, φυσικά, Benedict με ψητό ζαμπόν, πούδρα μπέικον, hollandaise sauce και σαλάτα κινόα δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο.

Επιλογές όπως η light Omelette από ασπράδι αβγού, με γαλοπούλα καπνιστή, σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο, συνοδεία πράσινης σαλάτας, αλλά και το Super Bowl με σπανάκι, κινόα τρίχρωμη, γλυκοπατάτες, ρεβίθια, κάσιους, αβοκάντο, mango, τοματίνια και σταφίδες κερδίζουν τους fit της παρέας, ενώ τα Pancakes Nutella αλλά και τα αλμυρά Pancakes με καπνιστό χοιρινό απάκι, τυρί γκούντα, μπέικον και αβγό τηγανητό είναι δύο από τα best sellers δικαίως!

Φυσικά, πέρα από τους special καφέδες δεν λείπουν τα κοκτέιλ που αγαπά το brunch (ένα Bloody Mary και μια Mimosa, παρακαλώ!) ενώ τα burger (σημειώνουμε ήδη το En Aithria με μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε χειροποίητο ψωμάκι brioche, γλασαρισμένο μπέικον με σιρόπι σφενδάμου, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρέμα cheddar, iceberg, ντομάτα και special En Aithria sauce) και φυσικά οι επιλογές στο grill που συντροφεύουν τις πάνω από 180 ετικέτες μπίρας σίγουρα θα μας κάνουν να ξανάρθουμε να δοκιμάσουμε τα πάντα.

Άστιγγος 13, Θησείο, 2103253957, enaithria.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.