Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το «Kalua» επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Nyx Esperia Palace».

kalua1

Έχει γράψει τη δική του πολύχρονη ιστορία το "Kalua" της οικογένειας Διαμαντούλη, τόσο στο αθηναϊκό nightlife όσο βεβαίως και στο beach life της Μυκόνου όπου εξακολουθεί να κατέχει εξέχουσα θέση στην παραλία της Παράγκας. Η επιστροφή του στην πρωτεύουσα δεν γίνεται στο κλασικό πόστο της οδού Αμερικής, που μετατράπηκε πριν λίγα χρόνια από τους ίδιους στο δημοφιλές bar restaurant "Zuka", αλλά στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace" που μόλις άνοιξε στην καρδιά της πόλης.

Ούτε όμως κρατά τον αμιγώς clubbing χαρακτήρα του που είχε παλιά, μια και όπως εξηγεί ο Σεμπάστιαν Διαμαντούλης που εκπροσωπεί την νεότερη γενιά της οικογένειας, "με την αναβίωση του "Kalua Athens” θελήσαμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που απολαμβάνει κάποιος στη Μύκονο, σε μια city εκδοχή. Το νέο αυτό ξεκίνημα είναι για εμάς ένα βήμα παρακάτω για το brand Kalua, γιατί η συνεργασία με το ξενοδοχείο δεν αφορά μονάχα στο εστιατόριο αλλά και στη φροντίδα της συνολικής γευστικής του πρότασης". 

kalua2

Το ίδιο το ξενοδοχείο -πρόκειται για το παλιό "Εσπέρια" της οδού Σταδίου που έστεκε για χρόνια κλειστό-, είναι πραγματικό φιγουρίνι και η ανακαίνιση του από τον ισραηλινών συμφερόντων όμιλο Fattal το έχει προικίσει με ωραία ενέργεια που εισπράττεις ήδη με το που περνάς το πολύ ατμοσφαιρικό του lobby για να πάρεις το ασανσέρ προς τους δύο ψηλότερους ορόφους που στεγάζουν το "Kalua Athens". Ο δέκατος όροφος φιλοξενεί το lounge και την πισίνα, ο ένατος είναι εκείνος του εστιατορίου, και οι δύο όμως προσφέρουν υπέροχη θέα στο αρχαίο και το σύγχρονο κάλλος της Αθήνας από τις μεγάλες τζαμαρίες που τους αγκαλιάζουν περιμετρικά.  

kalua3

Ο χώρος του εστιατορίου αποπνέει μοντέρνο εξωτισμό και είναι σκηνογραφημένος με διάφορες γωνιές και σεπαρέ, έχοντας στην πλάτη μια πολύ όμορφη μπάρα και ασφαλώς το DJ booth που υπογραμμίζουν την party διάθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν τα εμβόλιμα live acts και οι κρυφοί φωτισμοί με αποχρώσεις που αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ ο κατάλογος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Φάνης Μπονιάκος είναι πληθωρικός και φανερώνει multi culti διαθέσεις. Ξεκινά με κρύα και ζεστά ορεκτικά σε ελληνικό και μεσογειακό ύφος, κάνει στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και ριζότι, προτείνει φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο μια διάφορες τεχνικές, premium κοπές κρέατος που ψήνονται σε φούρνο robata αλλά και μια ενδιαφέρουσα ενότητα από καλοφτιαγμένο sushi. 

"Kalua Athens", Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω (Ξεν. "Nyx Esperia Palace"), κέντρο,  6942886688.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.