Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το «Kalua» επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Nyx Esperia Palace».

kalua1

Έχει γράψει τη δική του πολύχρονη ιστορία το "Kalua" της οικογένειας Διαμαντούλη, τόσο στο αθηναϊκό nightlife όσο βεβαίως και στο beach life της Μυκόνου όπου εξακολουθεί να κατέχει εξέχουσα θέση στην παραλία της Παράγκας. Η επιστροφή του στην πρωτεύουσα δεν γίνεται στο κλασικό πόστο της οδού Αμερικής, που μετατράπηκε πριν λίγα χρόνια από τους ίδιους στο δημοφιλές bar restaurant "Zuka", αλλά στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace" που μόλις άνοιξε στην καρδιά της πόλης.

Ούτε όμως κρατά τον αμιγώς clubbing χαρακτήρα του που είχε παλιά, μια και όπως εξηγεί ο Σεμπάστιαν Διαμαντούλης που εκπροσωπεί την νεότερη γενιά της οικογένειας, "με την αναβίωση του "Kalua Athens” θελήσαμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που απολαμβάνει κάποιος στη Μύκονο, σε μια city εκδοχή. Το νέο αυτό ξεκίνημα είναι για εμάς ένα βήμα παρακάτω για το brand Kalua, γιατί η συνεργασία με το ξενοδοχείο δεν αφορά μονάχα στο εστιατόριο αλλά και στη φροντίδα της συνολικής γευστικής του πρότασης". 

kalua2

Το ίδιο το ξενοδοχείο -πρόκειται για το παλιό "Εσπέρια" της οδού Σταδίου που έστεκε για χρόνια κλειστό-, είναι πραγματικό φιγουρίνι και η ανακαίνιση του από τον ισραηλινών συμφερόντων όμιλο Fattal το έχει προικίσει με ωραία ενέργεια που εισπράττεις ήδη με το που περνάς το πολύ ατμοσφαιρικό του lobby για να πάρεις το ασανσέρ προς τους δύο ψηλότερους ορόφους που στεγάζουν το "Kalua Athens". Ο δέκατος όροφος φιλοξενεί το lounge και την πισίνα, ο ένατος είναι εκείνος του εστιατορίου, και οι δύο όμως προσφέρουν υπέροχη θέα στο αρχαίο και το σύγχρονο κάλλος της Αθήνας από τις μεγάλες τζαμαρίες που τους αγκαλιάζουν περιμετρικά.  

kalua3

Ο χώρος του εστιατορίου αποπνέει μοντέρνο εξωτισμό και είναι σκηνογραφημένος με διάφορες γωνιές και σεπαρέ, έχοντας στην πλάτη μια πολύ όμορφη μπάρα και ασφαλώς το DJ booth που υπογραμμίζουν την party διάθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν τα εμβόλιμα live acts και οι κρυφοί φωτισμοί με αποχρώσεις που αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ ο κατάλογος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Φάνης Μπονιάκος είναι πληθωρικός και φανερώνει multi culti διαθέσεις. Ξεκινά με κρύα και ζεστά ορεκτικά σε ελληνικό και μεσογειακό ύφος, κάνει στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και ριζότι, προτείνει φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο μια διάφορες τεχνικές, premium κοπές κρέατος που ψήνονται σε φούρνο robata αλλά και μια ενδιαφέρουσα ενότητα από καλοφτιαγμένο sushi. 

"Kalua Athens", Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω (Ξεν. "Nyx Esperia Palace"), κέντρο,  6942886688.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.