'Vinoteca Athens', επιστροφή στο μέλλον

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, τα φώτα ανάβουν και πάλι για ένα διαχρονικά αγαπημένο wine restaurant.

Το εστιατόριο Vinoteca Athens στο Κολωνάκι

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, σε ένα πλάτωμα της πράσινης γραμμής ανάμεσα στη Νεάπολη και το Κολωνάκι, το 2008 άνοιξε το πρώτο wine restaurant της πόλης. Το 'Scala Vinoteca' έγραψε ιστορία ως προπομπός της τάσης του wine dining, έγινε τόπος συνάντησης και κέρδισε τις καρδιές των οινόφιλων και foodies. Η άψογα σχεδιασμένη αίθουσα και το περίφημο μπαλκόνι τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου ήταν σταθερό ραντεβού ενώ η ζήτηση για κρατήσεις, πέρα από ένδειξης ευδαιμονίας, του έδιναν αβίαστα μία θέση στα hot tables των Αθηνών.

Οινική και γευστική συνέχεια

Η άνω τελεία που μπήκε το 2014, γίνεται τώρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μια νέα αρχή. Το 'Vinoteca Athens' άνοιξε ξανά στον ίδιο χώρο που πρωτοποριακά σχεδίασαν ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου, με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους να θυμίζουν τον βασικό λόγο που έρχεται κάποιος εδώ, αλλά και τους δεκάδες άλλους ώστε να παραμείνει.

Το μενού πατάει κυρίως στην κυκλαδίτικη κουζίνα και βασίζεται στις τοπικές πρώτες ύλες, με πιάτα που προσφέρονται για sharing, όπως καρπάτσιο σφυρίδας με αχινό, χτένια με φρέσκια τρούφα και μαρμελάδα τσορίθο, steak σελινόριζας με chimichurri κάπαρης. To υπογράφει ένας εκ των πρώτων ιδιοκτητών, ο Κωστής Σενδόνας ('Tribeca', 'Monastiri Paros', 'The Rooster'), που πέρασε τα ενδιάμεσα χρόνια ως private chef στο Αιγαίο και το Μαϊάμι.

Το wine pairing αναλαμβάνει και πάλι ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας (Court of Master Sommeliers, Λονδίνο), που συνεργάστηκε με κορυφαίους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ('Costa Navarino', 'Milos London', 'Jul’s Ibiza') ενώ έφτιαξε και το δικό του πολύ πετυχημένο wine store. Από τη wine list 130 ετικετών που έχει επιμεληθεί, ένα άτυπο best of από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς αμπε λώνες, δε λείπουν τα natural wines, τα σπάνια μπουκάλια και τα μικρά οινοποιεία προς εξερεύνηση.

Vinoteca Athens

Το Vinoteca Athens αναγνωρίζει βέβαια ότι κάποιες συζητήσεις μπορεί να σηκώνουν και ένα καλό τζιν ή ένα παλαιωμένο τσίπουρο.


Info

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610041 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.