Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ-πατρόν του "CTC" Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο χαλαρό μαγαζί, κόντρα στο γαστρονομικό πρωτότοκο project του και παράλληλα πολύ κοντά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αυτό. Αρκέστηκε λοιπόν στο να αντιστρέψει τη λέξη 'gastro', να σκεφτεί μερικές νόστιμες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'Ortsag'.
Το NextGen street εστιατόριο μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας του ΑΤ με τον chef de cuisine του 'CTC' Χρήστο Ρήγα και τον προκάτοχό του, Κώστα Μπαρούτη. Θα χαρακτήριζες τον χώρο του σαν industrial raw αλλά παράλληλα feelgood και ανάλαφρο, με μία μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, πάγκο γύρω από αυτήν καθώς και εξωτερικά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κεραμεικού.
Όχι απλά ένα street food
Το 'Ortsag' πατά σε μία πολύ βασική πτυχή της γευστικής φιλοσοφίας του σεφ-πατρόν, που σχετίζεται με το zero waste και το sustainability. Αλλά και σε μία ακόμη, αυτή του ποιοτικού street food.
Αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις 5 εξ' αυτών στο μικρό και μετρημένο μενού: το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου, το α λα sushi style με μαριναρισμένο σκουμπρί, το pulled brisket pastrami και τη veggie επιλογή με κουνουπίδι στη σχάρα.
Πατάτες τηγανητές, μπρόκολο στη ρομπάτα, καρδιές μαρουλιού στα κάρβουνα με Caesar's sauce και λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά παίζουν το ρόλο των sides και σε όλα αυτά προσθέτεις και 2 γλυκά (soft cookie με αλμυρή καραμέλα και το εθιστικό παγωτό μηχανής με καραμελωμένα ποπ κορν, τρούφα και μπέικον), για να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενός γευστικού πυλώνα εδώ. Ο άλλος έχει να κάνει με τα πιάτα ημέρας που θα προκύπτουν από τα (περίπου) leftovers της κουζίνας του 'CTC'.
Pairing παίζεις με on tap cocktails, όπως το Dark n' Stormy αλλά και το εξόχως ευκολόπιοτο cherry blossom Gin Tonic και μπύρα.
Info
Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.