Το 'ΟΧ' δεν είναι η ψησταριά που έχεις συνηθίσει

Το νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο στη σκιά του (πρώην) Χίλτον ποντάρει στη νοστιμιά της απλότητας.

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα

Από τη μία, ένας μινιμαλιστικά κομψός χώρος, με industrial στοιχεία και γήινους τόνους, που φέρει την υπογραφή του ADD Architecture studio. Από την άλλη, ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου που σκηνογραφεί τις γεύσεις στην ανοιχτή κουζίνα με τις ψησταριές και την custom made parilla. Και στη μέση, προτάσεις που κυμαίνονται από τζιγεροσαρμάδες, τζατζίκι, πασά κεφτέ και κοκορέτσι μέχρι χοιρινή μπριζολοπανσέτα, παϊδάκια πρόβατου και T-bone μοσχίδας. Το 'OX Chop House' έχει το ενδιαφέρον του και ποντάρει σε μία γνώριμη κρεατοφαγία με γαστρονομικά twists.

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 5

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 6

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 3

Το νέο εστιατορικό εγχείρημα των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τα επιτυχημένα 'Ovio' και 'Cupola' (Πάνος Πολίτης, Γιάννης Μεντόγιαννης) μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής, στη σκιά του -πάλαι ποτέ- 'Χίλτον' και δε φιλοδοξεί να συστηθεί σαν ένα ακόμη ακριβοθώρητο κρεατάδικο. Ποντάρει στιβαρά και με concept στην οικεία νοστιμιά της παραδοσιακής ταβέρνας/ψησταριάς, όπως άλλωστε μαρτυρά και το φροντισμένα περιεκτικό μενού εδώ. 

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 8

Γνώριμες κρεάτινες γεύσεις αλλά αλλιώς

Την ευκολία της απλότητας των γεύσεων όμως συναντούν οι ζυγισμένα upgraded ιδέες του Μιχάλη Νουρλόγλου, σε ένα τελικό αποτέλεσμα πάντοτε πιστό σε όλα εκείνα που θα συναντούσε κανείς σε μία κλασική κρεατοταβέρνα. Αλλά στην πιο ραφιναρισμένη και σωστή εκδοχή τους.

Ακριβώς εκεί παίζουν όλα όσα προέρχονται από τις ανοιχτές φωτιές του 'OX Chop house', τον ξυλόφουρνο και τα τηγάνια του: Από τα ζουμερά κοντοσούβλια (χοιρινό και κοτόπουλο), τα νοστιμότατα παϊδάκια και την πληθωρική χοιρινή μπριζόλα μέχρι τα T-bones και τα φρυγαδέλια.

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το συκώτι φρυγαδέλι στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η χοιρινή μπριζολοπανσέτα στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Πριν από αυτά, το πρόβειο τζατζίκι με fremented αγγούρι, η αυθεντικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η μπομπάτη τυροκαυτερή ή η ιδιαίτερη μαϊντανοσαλάτα -συν τη ροδίτικη λαδόπιτα για βουτιές εντός- μαζί με το πολύ αξιόλογο μοσχαρίσιο ταρτάρ προετοιμάζουν το έδαφος, ενώ στο φινάλε το γεμάτο εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης θα φροντίσει να στρογγυλέψει την εμπειρία και να γεμίσει ολοκληρωτικά το στομάχι σου.

Αξιοπρόσεκτη η λίστα κρασιών που φέρει την υπογραφή του wine expert Γιάννη Μακρή, περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες και προσαρμόζεται έξοχα στο καρνιβορικό πλαίσιο του εστιατορίου.

Στα plus όλων των παραπάνω, η value for money πολιτική.

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 9

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.