Σήματα Μορς ντύνουν το Πλωμάρι

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αποτείνει φόρο τιμής στη θρυλική γλώσσα της θάλασσας εκπέμποντας σήματα Μορς από τη συλλεκτική του φιάλη.

Ούζο Πλωμαρίου

Αν δημιουργήσεις μια εξίσωση που θα λέει ήλιος + θάλασσα + βαπόρια + μεζές + ούζο = ελληνική ψυχή, πέφτεις 100% μέσα. Η ναυτοσύνη και ότι την συνοδεύει είναι βαθειά χαραγμένο μέσα στο γαλανόλευκο dna. Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοση των συλλεκτικών φιαλών του, μετά τα περσινά "Καίκια", το δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αφιερώνει την φετεινή έκδοση στον κώδικα Μορς, τη θρυλική γλώσσα των ναυτικών.

Με τις τελείες και τις παύλες τους αποτυπώνουν ξεχωριστές στιγμές επικοινωνίας που αποδείχτηκαν σωτήριες σε μια εποχή που όλα ήταν διαφορετικά χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα σήματα Μορς έγραψαν κάποτε τη δική τους ιστορία με ηχητικά κύματα και φωτεινές ενδείξεις στις ελληνικές και τις παγκόσμιες θάλασσες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Μαρκόνης –ραδιοτηλεγραφητής δηλαδή - ήταν και ο νοτισμένος αλμύρα και ιώδιο μεγάλος ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Ούζο Πλωμαρίου

Άρρηκτα δεμένο με τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας το Ούζο Πλωμαρίου, υιοθετώντας τα χρώματα και τη γλώσσα της θάλασσας αγκαλιάζει το ναυτικό πνεύμα αλλά και το ειδικό βάρος της ελληνικής ναυσιπλοΐας στον πολιτισμό της χώρας μας. Η συλλεκτική φιάλη, ολόλευκη στην πανηγυρική της εκδοχή, στολίζεται με τα χρώματα του καλοκαιριού σε χειροποίητες μπλε και γαλάζιες πινελιές, που αποδίδουν τις λέξεις Ouzo Plomari στη γλώσσα Μορς, σαν φόρος τιμής σε μια γλώσσα που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις ναυτικές περιπέτειες στη θάλασσα. Οι συλλεκτικές, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες κυκλοφορούν μέσα σε όμορφο κουτί, εκτός από την Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σίγουρα θα τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και στα Duty Free Shops ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.