Δε χωρά αμφιβολία πως ο "Βασίλαινας" είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις, με μία αδιάκοπη πορεία 100+ ετών, γεμάτη σταθερές αξίες, νοστιμιά και μεράκι.
Από το 1920 και τις γειτονιές του Πειραιά μέχρι το σήμερα και εστιατόριο της οδού Βρασίδα, ο Βασίλαινας υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με σεβασμό στη βιωσιμότητα και την παράδοση αλλά με βλέμμα ανοιχτό προς την καινοτομία. Στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Γαρνέλης.
Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ο "Βασίλαινας" επιστρέφει στη σκιά του πάλαι ποτέ 'Χίλτον' για τα γνωστά μεσημεριανά του γευστικά sessions (13.00-17.00), προσφέροντας μία ιδιαίτερη προοπτική για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.
Η θάλασσα εδώ φυσικά πρωταγωνιστεί, με την περίφημη ταραμοσαλάτα, τον μπακαλιάρο σε κρούστα, τα μπαρμπούνια σαβόρο, το ταρτάρ τόνου, την αχινοσαλάτα, το λαβράκι καρπάτσιο, το ψητό καλαμάρι με σουτζούκι Δράμας, το γιουβετσάκι γαρίδας και τα φρέσκα ψάρια να είναι μερικές μόνο από τις top επιλογές, την ίδια στιγμή που πλαισιώνονται με προτάσεις σαν το ταρτάρ μόσχου, το αρνί picanha με μελιτζάνα, πλιγούρι, harissa, σάλτσα σταφίδας και λεμόνι, το κόντρα φιλέτο και το αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα και απάκι Κρήτης που ικανοποιούν τους επισκέπτες οι οποίοι κινούνται πιο πολύ στη στεριά.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.