Η κυριακάτικη εξτραβαγκάντζα του 'Mercato' επιστρέφει

Το πιο πληθωρικό κυριακάτικο τραπέζι στην πόλη ever στρώνεται ξανά στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το κυριακάτικο brunch στο Mercato του Four Seasons Astir Athens

Feast. Αν και η ελληνική γλώσσα διαθέτει εξαιρετικό πλούτο, δύσκολα θα μπορούσα να βρω -μία μόνο- πιο ταιριαστή λέξη για αυτό που από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι τον Απρίλιο του 2023 συνέβαινε στο εστιατόριο 'Mercato' του 'Four Seasons Athens'. Βλέπεις, το κυριακάτικο υβρίδιο του brunch/lunch που σέρβιραν οι Sergio Favata και Roberto Canata ήταν κάτι περισσότερο από μία πανδαισία γεύσεων (sic). Περισσότερο θύμιζε μία αληθινή γιορτή και ένα σχεδόν οργασμικό τελετουργικό για κάθε foodie ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος. 

Κυριακάτικο τραπέζι at large

Σε μία από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις των μεσογειακών τραπεζιών, οικογένειες και φίλοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάθε Κυριακή, με απώτερο σκοπό να απολαύσουν πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Αυτό ακριβώς είχαν κατά νου οι προαναφερθέντες σεφ του 'Mercato'. Και από τη στιγμή που το έκαναν, τα έδωσαν όλα. Κυριολεκτικά.

Με ιταλικό στυλ, πληθωρικότητα και ίσως υπερβολή (με την καλή έννοια), έδωσαν μία νέα διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια, προσφέροντας ένα tour εντός των χώρων του εστιατορίου στον 5ο όροφο του 'Nafsika', που από μία κομψή ιταλική τρατορία (βραβευμένη με Top Notch στους πρόσφατους Χρυσούς Σκούφους) μεταμορφωνόταν σε ένα απολαυστικό λούνα παρκ. 

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 3

Το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει και φέτος λοιπόν, αρχής γενομένης από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, υπό επιμέλεια του επικεφαλής σεφ Sergio Favata, και της έμπειρης ομάδας του (των σεφ Gianmaria, Manuel και Μιχάλη). Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica στρώνει και πάλι πλούσια τραπέζια για δύο slots (13:00 έως 15:00 και 15:30 έως 17:30) μέχρι τον Απρίλιο του 2024, ανοίγοντας στο κοινό τον τεράστιο διαδραστικό ιταλικό μπουφέ με τα εντυπωσιακά food stations. 

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 4

"Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό γεύμα. Είναι μια χαρούμενη γιορτή που υμνεί την Ιταλία, τον πνευματώδη λαό της, τα ζωηρά χρώματα και τις πλούσιες γεύσεις της. Είναι ο φόρος τιμής μου στις διαχρονικές παραδόσεις της χώρας μου με μοντέρνες πινελιές, μια αληθινή απόδειξη για τις βαθιές ρίζες του Mercato στις ιταλικές αγορές" λέει χαρακτηριστικά ο Σικελός σεφ για να περιγράψει κάτι από την εμπειρία.

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 9

Ο επισκέπτης θα μπορεί μεταξύ άλλων να απολαύσει σε live station το θέαμα με τα διάσημα λαζάνια 100 στρώσεων του σεφ Favata που αποτελούνται από layers φρεσκοφτιαγμένων ζυμαρικών, πλούσιο μπολονέζ ραγού, κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και πλούσια μοτσαρέλα με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano και λίγο ελαιόλαδο.

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 7

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 11

Ο σεφ Gianmaria από την πλευρά του σερβίρει τα καλύτερα κρύα κομμάτια στη σαλουμερία του, με εκλεκτές επιλογές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ιταλίας (από πανσέτα και φινοκιόνια μέχρι σαλσίτσια, σοπρεσάτα και σαλάμι), με highlight τη μεγαλοπρεπή μορταδέλα βάρους 60 κιλών με το χαρακτηριστικό άρωμα και την ελαφριά γεύση - που τιμάται σε συνδυασμό με τη signature φοκάτσια του 'Mercato'. 

Pranzo Della Domenica, κυριακάτικο τραπέζι στο Mercato του Four Seasons 3

Φέτος, οι προβολείς του brunch λάμπουν επίσης στο Crudo Di Pesce Bar. Η avant-garde ερμηνεία του σεφ Manuel για το ιταλικό ceviche, το fish carpaccio και μια άφθονη σειρά από θαλασσινά –συμπεριλαμβανομένων των Fine De Claire στρειδιών, αχιβάδων και των ζουμερά μαριναρισμένων μυδιών. Ο τελευταίος σταθμός για το brunch έρχεται με το Mercato Tiramisu Trolley, σερβιρισμένο απευθείας από το δίσκο. 

Διαβάστε Επίσης

Kατά τη διάρκεια του κυριακάτικου brunch, δοκιμάζεις μεταξύ άλλων αφθονία ιταλικά τυριά, ολόκληρο γουρουνόπουλο porchetta, φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται on the spot καθώς και πολλά άλλα μεσογειακά κρέατα, ψάρια και πουλερικά. 


Info

Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 έως και τον Απρίλιο 2024.
Δύο slots: 13:00 έως 15:00 και 15:30 έως 17:30. 
Οι τιμές είναι €80/άτομο, με ειδική τιμή €40 για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Kρατήσεις: Τηλ. 210 8901199.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.