Ένας 'Zohos' φυτρώνει στο αθηναϊκό κέντρο

Το νέο εστιατόριο του 'Electra Palace Athens' βάζει στο επίκεντρο τη γη και τη θάλασσα της Ελλάδας, ανατρέχοντας σε μαγειρικές ρίζες.

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens

Ένα μάλλον κοινό μυστικό όσον αφορά τα εντός του αθηναϊκού κέντρου γευστικά δρώμενα, είναι η αξιόλογη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα εστιατόρια του ξενοδοχείου 'Electra Metropolis Athens', όπου τόσο το χαλαρό και burger-oriented 'Λοbby' όσο και το δημιουργικό 'Metropolis Roof Garden', έχουν κάτι να πουν, το καθένα καβαλώντας το δικό του μήκος κύματος. Σε αυτά αλλά στο έτερο σποτ φιλοξενίας της γνωστής αλυσίδας, το 'Electra Palace', έρχεται να προστεθεί το 'Zohós'.

'Zohós' όπως ζοχός

Το άγριο χόρτο με τα οδοντωτά φύλλα που συναντάται σχεδόν σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία και τα νησιά είναι αυτό που βαφτίζει το νέο εστιατόριο, το οποίο βρίσκει έδρα σε έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο, με τραπεζάκια μοιρασμένα σε επίπεδα και ένα άκρως ευχάριστο περιβάλλον. 

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 3

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 8

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 10

Ακριβώς εκεί, ο executive chef Σάκης Βενέτης μαζί με τον chef de cuisine Χάρη Αντωνόπουλο, αντλούν έμπνευση από την ελληνική φύση, ερμηνεύουν δημιουργικά το γενικότερο πνεύμα του μεζέ και ραφινάρουν τη συνήθεια του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού, με πιάτα που ποντάρουν σε προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

Όλα εδώ προσεγγίζονται με την ιδιαίτερη φροντίδα που επιτάσσει ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και σύγχρονες τεχνικές, σε ένα γενικότερο πλαίσιο zero waste και nose-to-tail φιλοσοφίας.

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 5

Η επί το έργον μετάφρασή τους είναι προτάσεις σαν την ενδιαφέρουσα εκδοχή του γαύρου μαρινάτου που τυλίγει άγρια χόρτα και τα δύο μαζί σκεπάζονται με ένα dressing πράσινης πιπεριάς ή τα α λα dumplings στην εμφάνιση μυρωδάτα χορτοπιτάκια με πετιμέζι ροδιού, μάραθο και μαύρο σκόρδο.

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, βρήκα θαυμάσια ιδέα (που συναντά προφανώς και μία πολύ καλή εκτέλεση) την κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με χειροποίητο προσούτο προβατίνας μαζί με τα στοιχεία που της δίνει μία πάστα αμυγδάλου που παίζει στο πλάι. 

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 9

Στην περίπτωση του καλού ψητού καλαμαριού, η ουσία του μάλλον χάνεται πάνω σε μία πληθωρική ρεβιθάδα Σίφνου (σε κρέμα), σε αντίθεση με τις καλοτηγανισμένες κροκέτες μπακαλιάρου, με την έξοχη πάστα από πιπεριά Φλωρίνης - που στον αντίποδα με το προηγούμενο πιάτα, θα μπορούσε να είναι περισσότερη. 

Τέλος, όσον αφορά τα επιδόρπια, τις εντυπώσεις κερδίζει το παγωτό αγριομάραθο που συνοδεύει την πορτοκαλόπιτα. Στα συν η περιεκτική λίστα κρασιών και τα home cocktails με ελληνικά αποστάγματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zohos

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.