'Le Pizze di San Gennaro': Προσεχώς κορυφαία ναπολιτάνικη πίτσα στη Νέα Σμύρνη

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι επιστρέφει με ένα νέο εστιατόριο στις 20 Οκτωβρίου για να κάνει αυτό που γνωρίζει άψογα.

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι στη Νέα Σμύρνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι μόνο άγνωστο όνομα δεν είναι στα γευστικά δρώμενα της πόλης, καθώς αποτελεί έναν από τους μαέστρους της ναπολιτάνικης πίτσας στα μέρη μας. Παρότι Μιλανέζος, έδειχνε ανέκαθεν ιδιαίτερη συμπάθεια στον ιταλικό Νότο και το πιο δημοφιλές έδεσμά του. Πολύ σύντομα και πιο συγκεκριμένα από τις 20 Οκτωβρίου, θα ανάψει ξανά τον ξυλόφουρνό του για να σερβίρει τις λιτά απολαυστικές πίτσες του στο 'Le Pizze di San Gennaro'.

Το -προσεχώς- εστιατόριο βαφτίζεται από τον άγιο-προστάτη της Νάπολης, Σαν Τζενάρο, η εκκλησία του οποίου κατασκευάστηκε το 1745 και βρίσκεται εντός του πάρκου που περιβάλλει το Museo e Real Bosco di Capodimonte. Ο εν λόγω όσιος λοιπόν συναντάται και στο λογότυπο της επιχείρησης, που θα στεγαστεί στο σημείο του πάλαι ποτέ 'Vincenzo'. 

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εκεί, ο σεφ Τζεναμπόνι και η ομάδα του φτιάχνουν έναν ατμοσφαιρικό και άνετο χώρο που θα θυμίζει σε όλα Ιταλία, με έναν όμορφα διαμορφωμένο χειμερινό κήπο και ασφαλώς τον ξυλόφουρνο σε περίοπτη θέση. Από τον τελευταίο θα προέρχονται και οι πίτσες με τη λεπτή και μαλακιά ναπολιτάνικη ζύμη που θα φτιάχνεται φρέσκια καθημερινά και θα ωριμάζει για 1 έως 3 ημέρες, πριν σκεπαστεί με ενδιαφέροντα made in Italy toppings, σε αρκετές εκδοχές. 

Καθημερινά, θα σερβίρεται και ένα πιάτο ημέρας, ελαφρώς πιο γαστρονομικό (από ριζότο κι πάστα μέχρι κρέας ή ψάρι κ.α.) αλλά πάντοτε βασισμένο στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.


Info

Ευξείνου Πόντου 172, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9339127
Ανοιχτά Τρ.-Παρ. 13.00-15.30 και 18.00-23.45, Σαβ. 13.00-23.45, Κυρ. 13.00-23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.