'Paloma’s': Μία κουζίνα Λατινοαμερικάνα στο Κολωνάκι

Στη Χάρητος και το νέο αλέγρο bar restaurant, θα δοκιμάσεις coxinhas, anticuchos και causas και θα πιεις Colaborita και Manahatta.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma's στο Κολωνάκι

Το όνομά του από μόνο του υπόσχεται αρκετό fun και κλίμα παρεΐστικο αλλά σε παραπέμπει ευθέως στο Μεξικό. Κι όμως, το 'Paloma’s' δεν περιορίζεται γευστικά μόνο στη χώρα της αγαύης, των τάκος και των σομπρέρο αλλά απλώνει τα γαστρονομικά του δίχτυα στην ευρύτερη περιοχής της Λατινικής Αμερικής. 

Κάτι από Λατινική Αμερική

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ολόφρεσκο bar restaurant της οδού Χάρητος μετρά λίγες εβδομάδες ζωής και το συναντά κανείς εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε το 'Taco Maria'. Σε χαλαρώνει ευθύς με τα παστέλ χρώματά του, το ζωηρό περιβάλλον και την ταιριαστή με το γενικότερο κόνσεπτ διακόσμηση (ένα μιξ από ψάθινα και πήλινο υλικά, συν κάκτους), ενώ η ανοιχτή κουζίνα του δίνει μία έξτρα δόση σπιρτάδας και ζωντάνιας.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 8
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Κάτι παραπάνω από ολοζώντανη είναι και η κουζίνα εδώ, με τον Χάρη Τζαν (που ίσως γνωρίζεις από το 'Drakoulis Dry & Raw') να είναι αυτός που την καθοδηγεί. Το μενού του 'Paloma’s' έχει φτιαχτεί στη λογική του μοιράσματος και προσφέρει μπόλικες επιλογές, δίχως να γίνεται κουραστικό, κάνοντας focus σε γεύσεις από την Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και γενικότερα στο ούτως ή άλλως πολύ ενδιαφέρον νότιο τμήμα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.  

Σεβίτσε και τιραντίτο, causas και coxinhas, αντικούτσος και αρέπας είναι αυτά που -αναμενόμενα- αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο μενού, το οποίο καταλήγει σε τρία ιδιαίτερα γλυκά.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 7

 Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές το σεβίτσε με λευκό ψάρι ημέρας, leche κόλιανδρου, πουρέ γλυκοπατάτας με καρύδα αλλά και crispy γλυκοπατάτα, αλάτι παλαμίδας και πιπέρι από σπόρους παπάγιας ή το αντίστοιχο τιραντίνο με pico και leche μάνγκο και τραγανό φαγόπυρο ή τα coxinhas με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και πουρέ πράσινου μήλου ή ακόμη και οι causas με πίκλα καλαμαριού και μεξικάνικη σάλτσα ταρτάρ.  

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 2

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 3

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 4

Η λίστα των cocktails προσαρμόζεται σε αντίστοιχο ύφος, με τα ποτά της -σε ύφος twisted classics αλλά με λατίνες ως επί το πλείστον πινελιές- να στέκονται τόσο στο πλευρό των πιάτων όσο και σόλο. 

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 9
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.