Το όνομά του από μόνο του υπόσχεται αρκετό fun και κλίμα παρεΐστικο αλλά σε παραπέμπει ευθέως στο Μεξικό. Κι όμως, το 'Paloma’s' δεν περιορίζεται γευστικά μόνο στη χώρα της αγαύης, των τάκος και των σομπρέρο αλλά απλώνει τα γαστρονομικά του δίχτυα στην ευρύτερη περιοχής της Λατινικής Αμερικής.
Κάτι από Λατινική Αμερική
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ολόφρεσκο bar restaurant της οδού Χάρητος μετρά λίγες εβδομάδες ζωής και το συναντά κανείς εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε το 'Taco Maria'. Σε χαλαρώνει ευθύς με τα παστέλ χρώματά του, το ζωηρό περιβάλλον και την ταιριαστή με το γενικότερο κόνσεπτ διακόσμηση (ένα μιξ από ψάθινα και πήλινο υλικά, συν κάκτους), ενώ η ανοιχτή κουζίνα του δίνει μία έξτρα δόση σπιρτάδας και ζωντάνιας.
Κάτι παραπάνω από ολοζώντανη είναι και η κουζίνα εδώ, με τον Χάρη Τζαν (που ίσως γνωρίζεις από το 'Drakoulis Dry & Raw') να είναι αυτός που την καθοδηγεί. Το μενού του 'Paloma’s' έχει φτιαχτεί στη λογική του μοιράσματος και προσφέρει μπόλικες επιλογές, δίχως να γίνεται κουραστικό, κάνοντας focus σε γεύσεις από την Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και γενικότερα στο ούτως ή άλλως πολύ ενδιαφέρον νότιο τμήμα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.
Σεβίτσε και τιραντίτο, causas και coxinhas, αντικούτσος και αρέπας είναι αυτά που -αναμενόμενα- αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο μενού, το οποίο καταλήγει σε τρία ιδιαίτερα γλυκά.
Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές το σεβίτσε με λευκό ψάρι ημέρας, leche κόλιανδρου, πουρέ γλυκοπατάτας με καρύδα αλλά και crispy γλυκοπατάτα, αλάτι παλαμίδας και πιπέρι από σπόρους παπάγιας ή το αντίστοιχο τιραντίνο με pico και leche μάνγκο και τραγανό φαγόπυρο ή τα coxinhas με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και πουρέ πράσινου μήλου ή ακόμη και οι causas με πίκλα καλαμαριού και μεξικάνικη σάλτσα ταρτάρ.
Η λίστα των cocktails προσαρμόζεται σε αντίστοιχο ύφος, με τα ποτά της -σε ύφος twisted classics αλλά με λατίνες ως επί το πλείστον πινελιές- να στέκονται τόσο στο πλευρό των πιάτων όσο και σόλο.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.