"Po'Boys" και στη Θεσσαλονίκη

Το δημοφιλές BBQ joint του Ψυρρή απέκτησε αδερφάκι στη συμπρωτεύουσα.

'Po'Boys' και στη Θεσσαλονίκη

Μία πενταετία πριν, ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po'Boys" στην -αναγεννημένη και πολυσύχαστη πια- γειτονιά του Ψυρρή, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, τα άκρως χορταστικά burgers, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town, πρωταγωνιστώντας και στη γαστριμαργική σφαίρα του ελληνικού foodie διαδικτύου. Μάλιστα η φήμη του "Po'Boys" ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα φτάνοντας μέχρι το top-50 για τα καλύτερα ευρωπαϊκά BBQ joints. Fast forward στο σήμερα, το feelgood εστιατόριο όχι απλά συνεχίζει προς την ίδια γευστική κατεύθυνση αλλά φροντίζει να προσθέτει νέα ατού στην κρεατοφαγική γκάμα του, παράλληλα με την εξέλιξη σχεδόν σε κάθε γευστική του πτυχή.

Αφού λοιπόν κατόρθωσε να λειτουργήσει τόσο σαν ένα μέρος όπου όλοι φεύγουν γλείφοντας τα δάχτυλά τους όσο και σαν ένα κολέγιο που εκπαιδεύει κάθε ενδιαφερόμενο πάνω στην αμερικανική κουζίνα, έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα: Να πείσει άπαντες πως η γευστική κουλτούρα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού είναι κάτι περισσότερο από το τρίπτυχο μπέργκερ/χοτ ντογκ/τηγανητό κοτόπουλο. Και το κέρδισε.

Στο ανοιχτόκαρδο, θορυβώδες και πάντοτε φιλόξενο εσωτερικό του ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια επί της Αγαθάρχου, θα δοκιμάσεις πολλά και άκρως ενδιαφέροντα, πάντοτε σε ένα πλαίσιο πληθωρικότητας και XL νοστιμιάς, συνήθως συντροφιά με μία μπύρα Νήσος Θολή, που είναι το ρόφημα-χιτ εδώ. Στο "Po'Boys" όμως, ένιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν τις γεύσεις και τη φιλοσοφία τους περαιτέρω. Κι έτσι ανέβηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Και εγένετο "Po'Boys" SKG

Ο σεφ Σπόρος μαζί με τους φίλους του Po’Boys και λάτρεις του νόστιμου φαγητού Σταύρο Σαββίδη και Γιώργο Βακαλέρη που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν τη γωνία Δραγούμη και Αγίου Μηνά, στα Άνω Λαδάδικα για να ανοίξουν στη συμπρωτεύουσα τον βόρειο εκπρόσωπο του BBQ joint.

Η "συνταγή" γνωστή: Γεύσεις από τον αμερικάνικο Νότο, παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές και φυσικά το  αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ: Brisket, Pork Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα, σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120°C για τουλάχιστον 8 ώρες.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά αλλά έχει και άφθονες επιρροές από το αληθινό Αμερικάνικο φαγητό όπως το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille (με μυστική συνταγή που έφερε ο Βασίλης από τη Νέα Ορλεάνη), το τραγανό Buttermilk Fried Chicken αλλά και το best- selling Mac n' Cheese,  ορεκτικό. Ο Βασίλης Σπόρος με την ομάδα του θα προσθέτουν σχεδόν κάθε μήνα και  νέα πιάτα ώστε το κοινό της Θεσσαλονίκης να πάρει μία αντιπροσωπευτική γεύση.

Ίδιο concept και όσον αφορά της μπύρες. Η λίστα με τις ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι ήδη μεγάλη ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με καινούριες ετικέτες. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.