Ο καλύτερος νέος σεφ του πλανήτη

Ο Πορτογάλος Nelson Freitas ήταν ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy 2023.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 @spyoungchefacademy

Ο Nelson Freitas, εκπροσωπώντας τις Ιβηρικές χώρες, είναι ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy για το 2023. Ο Freitas αναδείχθηκε καλύτερος σεφ του κόσμου κάτω των 30, κατακτώντας τον τίτλο ανάμεσα από 14 άλλους πάρα πολύ αξιόλογους φιναλίστ (ανάμεσά τους και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γρηγόρης Κίκης - συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé", μαζί ασφαλώς με τον Ερβέ Προνζάτο) που προέκυψαν από τους regional finals, έναν χρόνο πριν και συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο τα βράδια της 4ης και 5ης Οκτωβρίου για τον πολυαναμενόμενο μεγάλο τελικό.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 1
@spyoungchefacademy

Ο νεαρός σεφ, με την υποστήριξη του μέντορά του Filipe Carvalho (του εστιατορίου 'Fifty Seconds' στη Λισαβόνα) κατάφερε να πείσει με το πιάτο του την κριτική επιτροπή των Pía León, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau και Nancy Silverton, με το signature dish του: Τραγανό μπαρμπούνι με αχινό και σπιτικό μαύρο σκόρδο.

Προφανώς, το νικητήριο πιάτο αντλεί έμπνευση από την πατρίδα του σεφ, την Πορτογαλία, τον ωκεανό και τη θαλασσινή γευστική κουλτούρα της περιοχής. Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά σύμφωνα πάντοτε με τους κριτές ήταν η τέλεια θερμοκρασία, η αισθητική του επίδραση, τα χρώματα και το κοντράστ, καθώς επίσης και η γεύση του. 

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 2
@spyoungchefacademy

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Μιλάνο, δόθηκαν ακόμη τρία βραβεία: Το S.Pellegrino Award for Social Responsibility που κέρδισε ο (επίσης Πορτογάλος) Artur Gomes, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy που απονεμήθηκε στον Κινέζο He-Sen Liu και το Fine Dining Lovers Food for Thought Award με το οποίο τιμήθηκε ο Ian Goh από τη Σιγκαπούρη.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. 

Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.