"NiDo": Τι νέα από τη "φωλιά" του Κολωνακίου;

Το ζεστό και αλέγκρο gastrobar της οδού Λεβέντη εκκίνησε μόλις για τη δεύτερη σεζόν του με ολοκαίνουργιες γεύσεις που βάζουν το barfood σε γαστρονομική τροχιά, διά χειρός του ταλαντούχου σεφ και δημιουργού του, Νίκου Θωμά.

nido1

Καθώς πίνω την πρώτη γουλιά από το perfectly dry Dry Martini μου στο "NiDo", αισθάνομαι πράγματι τη ζεστασιά μιας φωλιάς, όπως άλλωστε μεταφράζεται από τα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Εικάζω πως αυτό οφείλεται εν μέρει στον γνωστό interior designer Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος έπλασε για τον μακρόστενο χώρο της οδού Λεβέντη ένα mix’n’match μικροσύμπαν όπου το κατά βάση βιομηχανικό ύφος θερμαίνεται εύστοχα με ζωηρές neon επιγραφές στους τοίχους, πλακάκια με αστεροειδείς σχηματισμούς στο έμπα που πάνω τους πατούν τα τραπέζια του φαγητού, αλλά και πατιναρισμένο ξύλο στο βάθος του μαγαζιού που φιλοξενεί όσους προτιμούν να γευματίσουν καθισμένοι σε ψηλά stool, μπροστά στην ανοικτή κουζίνα. 

nido2
Νίκος Θωμάς

Πλάι στην μπάρα, ο DJ παίζει ανεβαστικές μουσικές σε εκείνη την ωραία ένταση που σου φτιάχνει τη διάθεση χωρίς να δυσκολεύει το κουβεντολόι με την παρέα σου, ενώ ο κατάλογος εναρμονίζεται πλήρως με τον gastrobar χαρακτήρα του μαγαζιού. Σύντομος και περιεκτικός, με περίπου 15 προτάσεις, άλλες με το τεμάχιο και άλλες σε στιλ γαστρονομικών tapas, που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού και απηχούν την οπτική του Θωμά για ένα barfood που συμβαδίζει με τις τάσεις του σήμερα, κι έχει άποψη και χαρακτήρα. Το sashimi της παλαμίδας κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις της βραδιάς, γιατί το ψάρι έχει εξαιρετική υφή και κολυμπά σε έναν υπέροχα βοτανικό ζωμό με λουίζα, λάδι σύκου, άλυσσο και μυρώνια.  

Nido3

Από κοντά ακολουθεί το ταρτάρ μοσχαριού με πίκλα κρεμμυδιού και μανιτάρια πορτσίνι που κολακεύουν το κρέας με ωραίες εντάσεις, όπως και η τερίνα πατάτας με μαγιονέζα τρούφας και κρόκο αυγού (παστό και τριμμένο) που είναι comfort food ολκής με στιλ και φινέτσα. Επικροτώ ακόμα την μεταχείριση που επιφυλάσσει σεφ σε υλικά ταπεινά όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Το πρώτο έρχεται ψημένο στη σχάρα, με βινεγκρέτ wasabi και ξύδι kombu που του προσφέρουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ψευδαίσθηση κρέατος, ενώ το δεύτερο τηγανιτό σε tempura αέρινη και τραγανή, ενισχυμένη με κομψή αψάδα από σουσάμι με wasabi. 

nido4

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για την tempura που τυλίγει τα στρείδια και βουτάς σε σος sweet chili, όμως δεν μπορώ γιατί είναι πολύ παχιά και σκεπάζει σχεδόν ολοκληρωτικά τη γεύση τους. Ως εκ τούτου χαίρομαι περισσότερο την πρωτότυπη ταλιάτα καλαμαριού στα κάρβουνα μέσα σε φλογοβόλα μπερμπλάν με kimchi, αλλά και το γιαπωνέζικο κεμπάπ tsukune από κιμά κοτόπουλου που τυλίγεται σε φίνο γλάσο από μύρτιλα και mizuna. Γλυκό ένα και μοναδικό –αλλιώτικη γαλατόπιτα με καραμελωμένο γάλα και μαρμελάδα από μούρα-, σέρβις γρήγορο και ενημερωμένο, σε ένα μαγαζί που εύκολα γίνεται φωλιά σου. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

NiDo

Λεβέντη 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.