Το "La Meat Maison" ανανεώνεται με τον Μιχάλη Μερζένη στο τιμόνι

Ο ταλαντούχος σεφ επιστρέφει στο τερέν που μεγαλούργησε, διαμορφώνοντας τη νέα κρεατοφαγική πρόταση του resto-butchery της Κηφισιάς.

La Meat Maison

Premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli, ενημερωμένη κάβα, αλλά και bar-restaurant σε ύφος μητροπολιτικού μπιστρό, το "La Meat Maison" έχει εδραιωθεί όχι μόνο ως το σταθερό καρνιβορικό ραντεβού της Κηφισιάς, αλλά κι ως προορισμός για τις κρεατοφαγικές ορέξεις ολόκληρης της Αθήνας πλέον, χάρη στις εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνονται στις βιτρίνες, αλλά και γίνονται βάση για upgraded κρεατοαπόλαυσης. Από φέτος, όμως, η εστιατορική πρόταση του "La Meat Maison" ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο, με τον Μιχάλη Μερζένη να φέρνει αέρα πλήρους ανανέωσης.

σεφ Μιχάλης Μερζένης
Βετεράνος της upscale κρεατοφαγίας, ο Μιχάλης Μερζένης ανανεώνει το "La Meat Maison"

Επιστρέφοντας σε ένα τερέν όπου έχει μεγαλουργήσει στο παρελθόν, αυτό της προχωρημένης κρεατοφαγίας, ο ταλαντούχος σεφ επανασχεδιάζει ριζικά το μενού του "La Meat Maison", και μιξάρει μεσογειακά φαβορί με λεβαντίνικες γεύσεις, κρατώντας πάντα στο προσκήνιο την εξαιρετική πρώτη ύλη της κηφισιώτικης μπράντας – το "La Meat Maison" είναι άλλωστε η αποκλειστική στην Ελλάδα έδρα των olive fed Wagyu, ενός από τα νοστιμότερα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς στην Αθήνα.

Έτσι, στο νέο μενού που αυτή την περίοδο ραφινάρεται, το μοσχαρίσιο ταρτάρ θα κλέβει εντάσεις από χειροποίητη σομπρεσάδα, το δαντελένιο καρπάτσιο θα γίνεται roll σε αφράτο λαχματζούν με μαγιονέζα τρούφας και λαχανικά, ενώ τα άγρια μανιτάρια εποχής θα σωτάρονται σε λίπος από Wagyu, παίρνοντας dirty νοστιμιά αξιώσεων. Στο κυρίως θέμα, κι ενώ οι premium κοπές θα είναι πάντα στη διάθεση των θαμώνων τους, λιχούδικα πιάτα όπως το "παστίτσιο" με σιγομαγειρεμένα short ribs σε αφρό από Μετσοβόνε, ή το Striploin Rossini με φουά γκρα και pepper sauce κόκκινου κρασιού θα προσφέρουν ευκαιρίες upscale κρεατοφαγίας, ενώ μερακλίδικες συνθέσεις όπως ο γύρος αρνιού με relish από κόκκινη πιπεριά και πέρσικο γιαούρτι σε χειροποίητο flatbread θα φέρνουν αέρα εξωτισμού.

Σημειωτέο, δε, ότι πλήρη ανασχεδιασμό θα υποστεί και το signature burger του "La Meat Maison" προσθέτοντας ακόμη περισσότερο στην ίντριγκα του εγχειρήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2024

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

Η νέα εποχή του brunch στο "St. George Lycabettus"

Ανακαλύψτε το Friends & Family Wellness Brunch, εκεί όπου η υγεία και η απόλαυση συναντιούνται.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.