Για την καλύτερη πίτσα στην Ελλάδα, στο "Mandarin Oriental" του "Costa Navarino"

Ξεκίνησε από το Τόκυο και μια από τις καλύτερες πίτσες στον κόσμο βρίσκεται πλέον στο ολοκαίνουργιο "Mandarin" στην Πελοπόννησο. Κορυφαία δαντελένια ζύμη, και μενού omakase με 8 διαφορετικές πίτσες.

Mandarin Oriental

Υπάρχουν πάμπολλα πολύ καλά εστιατόρια πίτσας στον πλανήτη, υπάρχει όμως και ένα που ξεχωρίζει πολύ συναρπαστικό με το ιδιαίτερο concept του. Το "Pizza Bar on 38th" στο "Mandarin Oriental" του Τόκυο εφάρμοσε την ιδέα του omakase menu στην πίτσα του διακεκριμένου του σεφ Daniele Cason και κατάφερε να φιγουράρει στο νο4 των καλύτερων του είδους στον κόσμο (50 Top Pizza World 2023) σερβίροντας την καλύτερη πίτσα στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο Ρωμαίος σεφ του αναδείχτηκε 7ος καλύτερος στον πλανήτη από τον θεσμό The Best Pizza Chef για το 2023, έχει Michelin Bib Gourmand εδώ και 6 χρόνια και άριστα από το Gambero Rosso International. Αυτό το εξαιρετικό concept ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας και εγκαταστάθηκε στο ολοκαίνουργιο "Mandarin Oriental" του "Costa Navarino", και λέγεται "Pizza Sapienza" και ο executive chef του ξενοδοχείου Bertand Valegeas με παρότρυνε να μην το χάσω με τίποτε.

Κάθισα λοιπόν σε ένα από 12 στούλ που είναι διαθέσιμα σε κάθε seating και εξ αρχής σας λέω ότι το χειροκροτώ. Η πίτσα του είναι ελαφριά, τραγανή και μεταξένια και όπως μου λέει ο σεφ Fabio Avolio, που πέρασε 3 μήνες στο Τόκυο δουλεύοντας στο "Pizza Bar on 38th", "αναμιγνύουμε 5 διαφορετικά αλεύρια για να δώσουμε άρωμα, σώμα και τραγανότητα στη ζύμη, τα ζυμώνουμε με ανθρακούχο νερό S. Pelegrino για να εξασφαλίσουμε ελαφράδα, την αφήνουμε να ωριμάσει 48 ώρες και την ψήνουμε για 6- 7 λεπτά στο φούρνο στους 350 ο C".

Mandarin Oriental
Daniele Cason

Η εμπειρία έχει θεατρικότητα καθώς οι σεφ ψήνουν και παρουσιάζουν μία - μία τις 8 πίτσες του μενού πριν σου σερβίρουν τα κομμάτια τους. Με την Bianca παίρνεις μια πρώτη γεύση από την περίφημη, δαντελένια ρωμαϊκή ζύμη. Η απλή marinara είναι ένας δυναμίτης φρεσκάδας και συμπυκνωμένης ντοματένιας γεύσης με άρωμα μαντζουράνας και ανάλογης εμβέλειας η κλασσική Margarita.

Mandarin Oriental

Στις ασυνήθιστες προτάσεις συγκαταλέγονται μία με τέσσερις διαφορετικές υφές κολοκυθιού και παντσέτα , μια απίθανου αρώματος με πουρέ αρακά και δυόσμου, σαλτσίτσια και παρμεζάνα, και μία πετυχημένη γλυκειά με κεράσια, εξαιρετική σοκολάτα Domori, και γιαούρτι. Η συνήθης "4 τυριά" εδώ γίνεται με 6 ιταλικά, έχει τέλεια κρεμμώδη υφή και προσθέτοντάς της μεσσηνιακό μέλι με τρούφα ανεβαίνει στα ύψη. Ωραίο και το πικάντικο calzone, αλλά κορυφαίο όλων το απίθανο pizzino ∙ μια διπλή φοκάτσια που μοιάζει με sando γεμιστό με μασκαρπόνε, παρμεζάνα, ελιές, και πασπαλισμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια και άφθονη μυρωδάτη μαύρη τρούφα, αληθινό έπος αφράτης - τραγανής υφής και φανταστικής χρυσοσκουφάτης γεύσης! Προλαβαίνετε ακόμη να το χαρείτε.

Mandarin Oriental

mandarinoriental.com, 2723099888

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων

Τα μέρη που επισφραγίζουν τη γαστρονομική υπεροχή του δημοφιλέστερου νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/03/2025

Η επόμενη πίστα του μεζεδοπωλείου σε 5 νέα μαγαζιά

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!