Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο του νησιού μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

Dravalos Meze, Πάρος

Δεν είναι τυχαίο που δεν έβρισκες εύκολα τραπέζι στο "Ντράβαλος Μεζέ/Dravalos Meze” αυτό το καλοκαίρι στη Νάουσα της Πάρου. Το παλιό καφενείο - μεζεδάδικο με τα λίγα τραπεζάκια και τη σταθερή πελατεία επέστρεψε μετά από λίγα χρόνια σε ένα ολοκαίνουργιο, πολύ άνετο χώρο - "μαγαζί γωνία”, κοντά στην εκκλησία της Παντάνασσας κι έγινε αμέσως στέκι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επιδραστικούς "γνώστες”- φαν του νησιού. Σιγά σιγά το ανακαλύπτουν και οι ξένοι επισκέπτες που δυσκολεύονται να βρουν χαλαρά ταβερνάκια. 

Στην ολοένα και πιο μαζική Νάουσα, που μοιάζει να απευθύνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό κυρίως στους έφηβους, με αποτέλεσμα να της γυρίζουν την πλάτη πολλοί από τους παλιούς της αγαπημένους, τόσο η προνομιακή τοποθεσία κέντρο-απόκεντρο όσο και η πρόταση του "Ντράβαλος Μεζέ” πέτυχε διάνα για όσους αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για να την ξαναβάλουν στο πρόγραμμα. Ακόμη κι εμείς, λοιπόν, που την αποφεύγουμε στη high season, βρεθήκαμε στη δροσερή αυλή με τα φυτά, τα λευκά, άνετα στρωμένα τραπέζια και τις νοσταλγικές πινελιές, όπως η αρτίστικη επιγραφή του μαγαζιού που θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δίπλα στην κουζίνα, όπου τα τηγάνια είχαν πάρει φωτιά

Ντράβαλος Μεζέ

Το μενού είναι όσο μικρό πρέπει...

...Και χωράει σε μια σελίδα Α4. Σαλάτες, όσπρια, αλοιφές, όλα χειροποίητα, και βέβαια, τηγανιτά, η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, με το λάδι να αλλάζει διαρκώς και τον ιδιοκτήτη-επικεφαλής της κουζίνας να επιβλέπει προσωπικά τα πάντα. Η ντόπια σουπιά τηγανητή είναι το μεγάλο σουξέ, χωρίς να λέμε όχι και στα κεφτεδάκια και το λουκάνικο. Καλαμάρι, μαριδάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά και τηγανιά συμπληρώνουν τις βασικές επιλογές, χταπόδι ξιδάτο και μαρινάτος γαύρος συνοδεύουν τέλεια την τοπική σούμα, ενώ η αρχή γίνεται παραδοσιακά με ντοματίνι με μυζήθρα και κρίταμο, χόρτα, μαυρομάτικα, σπιρτόζικη τυροκαυτερή και σπιτικά ρεβύθια.

Ντράβαλος Μεζέ

Δεν λείπουν τα πιάτα ημέρας, εμείς πετύχαμε ωραίες μελιτζάνες με ντομάτα, ανάλαφρες και αρωματικές, ενώ οι τηγανητές πατάτες είναι αντάξιες του ονόματος του μαγαζιού. 
Τα σοκολατάκια κέρασμα θυμίζουν το μωσαϊκό της μαμάς και μας δίνουν δικαιολογία για ένα ακόμη καραφάκι σούμας. Από το "Ντράβαλος Μεζέ” φεύγεις χαμογελαστή, έχοντας φάει περιποιημένους, σπιτικούς μεζέδες, στεγνοτηγανισμένες νοστιμιές και πληρώνοντας όσο πρέπει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αsωtos

Ταβερνομανίας συνέχεια στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Μερζένης φαντάστηκε τη δική του ανατρεπτική και παιχνιδιάρα, με αγάπη για τα βινίλια, το κρασί και τις γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με έναν έξυπνο comfort τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
30/01/2025

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2025

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια της λίστας The Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants 2025, του έγκριτου θεσμού The World's 50 Best Restaurants.

Κάτι μαγειρεύει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Costa Navarino

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ ετοιμάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία στο Navarino Dunes.

Dining out στην Αθήνα: The Tonight Show

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν πίσω μας, σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς διναμε παραγγελία έχει οριστικά περάσει.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει την κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο "Ex Machina"

Βόλτα στο Παγκράτι και σε ένα από τα πιο cool εστιατόρια της Αθήνας για τη Ναταλία Δραγούμη.

Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.