Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Burrattino Λεωνίδας Τούμπανος

Η μοντέρνα γραμμή του με το μινιμαλισμό των επίπλων στη σκιά της ανθισμένης κερασιάς, η οποία αγκαλιάζεται απ' την αλά στούκο-βενετσιάνο χρωματική παλέτα, είναι το πρώτο πράγμα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν αντικρίζεις το "Burratino", ψηλά στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας. Η χαλαρωτική του αύρα είναι αυτή που σε αγκαλιάζει αμέσως μετά, με το κοινό να κρατά ποτήρια με δροσιστικά aperitivi ή παγωμένα ροζέ στο χέρι, συνθέτοντας μια κοσμοπολίτικη κυψέλη.

Lurisia

Με όνομα εμπνευσμένο από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte, το μικρό στιλάτο εστιατόριο του "Athens Ivy Suites" γεμίζει από κόσμο τα απομεσήμερα του Σαββατοκύριακου, σαν pit stop μετά τις βόλτες στις βιτρίνες της Ερμού. Εξίσου όμορφο παραμένει και τα απογεύματα των καθημερινών, μετα τραπεζάκια του να προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών, στρωμένα με νόστιμα cicchetti, όπως οι τραγανές pinse romane και η αυθεντική του καρμπονάρα. 

Burrattino

Το ταξίδι στις ιταλικές γεύσεις, βέβαια, δεν σταματά εκεί. Η νοστιμιά ξεκινά από νωρίς, αφού η κουζίνα σερβίρει ένα από τα πιο φωτογενή brunch του Κέντρου, όπου αφράτα κρουασάν και λαχταριστά sandwich σερβίρονται πλάι σε πρωτότυπα pancakes και πιάτα με αυγό. Αντίστοιχα, από το μεσημέρι και μετά, εκλεκτά ιταλικά αλλαντικά και δροσερές σαλάτες στρώνουν το δρόμο για αυθεντική pinsa romana, risotto και ζυμαρικά.

Τα προαναφερθέντα πιάτα αποτελούν μερικές μονάχα από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά.

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.