Γλυκό φθινόπωρο στις Μεσσηνιακές "Ammothines"

Ο προορισμός που έφερε το ποιοτικό glamping και τη φιλοσοφία “από τη φάρμα στο τραπέζι” στα παράλια της Μεσσηνίας μας περιμένει για να δώσουν την ιδανική παράταση στις διακοπές.

Ammothines

Κάτι πολύ ιδιαίτερο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ειδυλλιακή παραλία του Πετροχωρίου Μεσσηνίας. Με επίκεντρο έναν ξεχωριστό παραθαλάσσιο πολυχώρο που επενδύει σοβαρά και στη γαστρονομία, έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να χαρίσουμε στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας μια απόδραση, έστω και σύντομη, είτε για να δοκιμάσουμε το εστιατόριο και να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία με τους αμμόλοφους είτε, ακόμη καλύτερα, για να ζήσουμε την πλήρη εμπειρία του Glamping στο "Ammothines", όπου καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, περιμένουν να μας χαλαρώσουν, κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φύσης.

Ammothines

Προσφέροντας fun και ζεν activities σε ένα μοναδικό στην περιοχή mix, το "Ammothines - Four Seas" μάς περιμένει τόσο για να ανακαλύψουμε φυσιολατρικές εμπειρίες με τοπικό χρώμα όσο και για να αφήσουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει στο γαλάζιο και το επιβλητικό Κάστρο της Βοϊδοκοιλιάς, απολαμβάνοντας το beach bar με τους lounge καναπέδες και τις αναπαυτικές boho μαξιλάρες με τις μουσικές του resident DJ Nikos Kouris να προσθέτουν ατμόσφαιρα.

Ammothines

Το εστιατόριο του ξεχωριστού καλοκαιρινού πολυχώρου που απλώνεται με φόντο τους αμμόλοφους έχει εξελιχθεί με το σπαθί του σε αυτόνομο προορισμό για τους γαστροφίλ. Φέτος το βρήκαμε πλήρως ανακαινισμένο, έχοντας κάνει σημαία του τη βιώσιμη φιλοσοφία του, αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό). Με πιάτα όπως ο signature πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Τσώτσος, αναδεικνύει τις διαλεχτές πρώτες ύλες με υψηλή τεχνική σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που αναδίδουν οικείες γευστικές μνήμες, και συνδυάζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με τη βαθιά νοστιμιά.

Ammothines

Σε ένα χώρο που μοιάζει με φυσική συνέχεια της παραλίας η farm to table "συνάντηση" της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές γίνεται αισθητή σε γεύσεις όπως η σουπιά με σπανάκι και κους κους, το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο, καθώς και τα τραγανά κι αφράτα arancini σπανακόρυζου. Η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει την άνοδο του τοπικού αμπελώνα και δίνει την ευκαιρία για ενδιαφέροντα pairings.

ammothines

Ο γευστικός επίλογος γράφεται στο pop up restaurant "Ammothines Fish Meze" που άνοιξε φέτος, μεταμορφώνοντας εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα 'Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, σε πειραγμένες comfort συνταγές που συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα.

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ανεβήκαμε στις Άλπεις για τις vegan γεύσεις της Αγγελικής Χαραμή

Δοκιμάσαμε χορτοφαγικές μεταγραφές ελληνικών και μη γεύσεων σε haute cuisine ιδίωμα, από την ταλαντούχα σεφ που γνωρίσαμε στη Μύκονο, όμως καμαρώνουμε πια στους Δολομίτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/01/2025

Οι σεφ που τολμούν να αποκωδικοποιήσουν τη μαγειρική γλώσσα του βουνού

Τι γεύση έχει το βουνό; Από το Νότιο Τιρόλο και το Μπέργκαμο έως τα ινδικά Ιμαλάια και τη Νέα Ζηλανδία, τολμηροί σεφ με οικολογικές ανησυχίες ελίσσονται σε αχαρτογράφητες ανηφορικές διαδρομές, αποκωδικοποιώντας την ιδιωματική ορεινή μαγειρική διάλεκτο.

Γιορτές με θέα θάλασσα: ένα προσωπικό top 4 στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τέσσερις στάσεις στην γιορτινή, λαμπερή και πάντα εστέτ Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2024

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 72 αφίξεις που άνοιξαν και ξεχώρισαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Happy New Breakfast: Τα πρωινά και τα brunch της Πρωτοχρονιάς

Πού θα φας το πρώτο γεύμα της νέας χρονιάς.

Night out με τη Ναταλία Δραγούμη στο πειραιώτικο "Yaboo"

Το νεοαφιχθέν ολοήμερο πόστο της Ακτής Κονδύλη έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης και για πολύ καλούς λόγους αφού εδώ η παράδοση και ο μοντερνισμός δίνουν νόστιμα ραντεβού.

Στο Ramon Brunch Project δεν πας μόνο για το εξαιρετικό του brunch

Τώρα που ο al fresco χώρος του ζεσταίνεται με τις σόμπες και φωτίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην festive διακόσμηση το "Ramon Brunch Project " μπαίνει στην χριστουγεννιάτικη του εκδοχή.