Γλυκό φθινόπωρο στις Μεσσηνιακές "Ammothines"

Ο προορισμός που έφερε το ποιοτικό glamping και τη φιλοσοφία “από τη φάρμα στο τραπέζι” στα παράλια της Μεσσηνίας μας περιμένει για να δώσουν την ιδανική παράταση στις διακοπές.

Ammothines

Κάτι πολύ ιδιαίτερο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ειδυλλιακή παραλία του Πετροχωρίου Μεσσηνίας. Με επίκεντρο έναν ξεχωριστό παραθαλάσσιο πολυχώρο που επενδύει σοβαρά και στη γαστρονομία, έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να χαρίσουμε στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας μια απόδραση, έστω και σύντομη, είτε για να δοκιμάσουμε το εστιατόριο και να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία με τους αμμόλοφους είτε, ακόμη καλύτερα, για να ζήσουμε την πλήρη εμπειρία του Glamping στο "Ammothines", όπου καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, περιμένουν να μας χαλαρώσουν, κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φύσης.

Ammothines

Προσφέροντας fun και ζεν activities σε ένα μοναδικό στην περιοχή mix, το "Ammothines - Four Seas" μάς περιμένει τόσο για να ανακαλύψουμε φυσιολατρικές εμπειρίες με τοπικό χρώμα όσο και για να αφήσουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει στο γαλάζιο και το επιβλητικό Κάστρο της Βοϊδοκοιλιάς, απολαμβάνοντας το beach bar με τους lounge καναπέδες και τις αναπαυτικές boho μαξιλάρες με τις μουσικές του resident DJ Nikos Kouris να προσθέτουν ατμόσφαιρα.

Ammothines

Το εστιατόριο του ξεχωριστού καλοκαιρινού πολυχώρου που απλώνεται με φόντο τους αμμόλοφους έχει εξελιχθεί με το σπαθί του σε αυτόνομο προορισμό για τους γαστροφίλ. Φέτος το βρήκαμε πλήρως ανακαινισμένο, έχοντας κάνει σημαία του τη βιώσιμη φιλοσοφία του, αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό). Με πιάτα όπως ο signature πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Τσώτσος, αναδεικνύει τις διαλεχτές πρώτες ύλες με υψηλή τεχνική σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που αναδίδουν οικείες γευστικές μνήμες, και συνδυάζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με τη βαθιά νοστιμιά.

Ammothines

Σε ένα χώρο που μοιάζει με φυσική συνέχεια της παραλίας η farm to table "συνάντηση" της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές γίνεται αισθητή σε γεύσεις όπως η σουπιά με σπανάκι και κους κους, το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο, καθώς και τα τραγανά κι αφράτα arancini σπανακόρυζου. Η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει την άνοδο του τοπικού αμπελώνα και δίνει την ευκαιρία για ενδιαφέροντα pairings.

ammothines

Ο γευστικός επίλογος γράφεται στο pop up restaurant "Ammothines Fish Meze" που άνοιξε φέτος, μεταμορφώνοντας εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα 'Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, σε πειραγμένες comfort συνταγές που συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα.

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.