"Fishkardo" και "Tra Due": Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Φισκάρδο

Ιταλικές γεύσεις και μία άκρως θαλασσινή κουζίνα σκαρώνει στην Κεφαλονιά αυτό το καλοκαίρι ο εμβληματικός σεφ.

Ο Λευτέρης Λαζάρου σε δύο νέα εστιατόρια στο Φισκάρδο, το Tra Due και το Fishkardo

Ο κορυφαίος σεφ, "πατέρας" του "Βαρούλκου", Λευτέρης Λαζάρου επιμελείται γι' αυτό το καλοκαίρι τα μενού σε δύο εστιατόρια του Φισκάρδου, τοποθετώντας το δυναμικά στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών του Ιονίου.

Το "Fishκάρδο"

Ο σεφ Λαζάρου φέρνει τη θαλασσινή του εμπειρία σε ένα από τα πιο δημοφιλή λιμάνια των Επτανήσων με το "Fishκάρδο": ένα πόστο κομψής ψαροφαγίας, με αρκετές αναφορές στην εστιατορική εμπειρία του "Varoulko".

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 2

Το μενού περιλαμβάνει γευστικές προτάσεις, κλασικές και νέες, όπως ψαρόσουπα με κρέμα μπακαλιάρου, γαρίδες, μπρινουάζ λαχανικών και φιλέτα πεσκανδρίτσας, Καρπάτσιο λαβράκι, πέρλες yuzu, μαρινάτες μπάμιες και μαρινάτο σταμναγκάθι, Καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, και παρμεζάνα, Γαρίδες σκορδάτες σβησμένες με κρασί ρομπόλα και ντοματίνια και Λεμονάτο φιλέτο ψαριού με αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα.

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 3

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 1

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 4

Την εμπειρία συμπληρώνουν τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και φυσικά η υπέροχη θέα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Ιονίου.

Το "Tra Due"

Παράλληλα, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου φρεσκάρει και τα ιταλικά του, με δεύτερο εστιατόριο στην ίδια γειτονιά. To "Tra Due" παρουσιάζει από μόνο του ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη φορά που ο σεφ πατρόν επιμελείται μενού σε ιταλικό εστιατόριο.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 1

Στην καρδιά του Φισκάρδου, στην πλατεία Καββαδία και σε ένα πανέμορφο πέτρινο διατηρητέο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πλήρως και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική και την αισθητική του, ο επισκέπτης βρίσκει ένα fine dining μενού με κλασικά ιταλικά πιάτα, έμφαση στο κρέας και λαχανικά που προέρχονται από το κτήμα της οικογένειας των ιδιοκτητών. Οι τελευταίοι επιμένουν στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 3

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 6

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 4

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 2

Αντιπροσωπευτικές προτάσεις εδώ είναι η Καπονάτα (κολοκύθι, μελιτζάνα, σέλερι, καβουρδισμένο κουκουνάρι) με πέστο βασιλικού, η Καπρέζε με ντοματίνια, λάδι αρωματισμένο με θυμάρι, πέστο με φιστίκια Αιγίνης και μοτσαρέλα μπουφάλα, το Βιτέλο Τονάτο με κρέμα τόνου, φρέσκα baby λαχανικά και μαρμελάδα ντομάτας, το Ριζότο με σπαράγγια, γκοργκοντζόλα και κουμκουάτ, η Καρμπονάρα με pennoni rigati και σπεκ, τα Ταλιολίνι με λεμόνι, ντοματίνια κονφί, σάλτσα Νάπολι, φιλεταρισμένο μπαρμπούνι αρωματισμένο με βασιλικό και η εντυπωσιακή Μπιστέκα με ψητά baby λαχανικά και τρεις σάλτσες. Αξίζει να τιμήσει κανείς και τα επιδόρπια, όπως το tiramisu, την panacotta με κρέμα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και το semifreddo φιστίκι, γκανάς βύσσινο και namelaka μαστίχα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.