Πρώτη γεύση από το παριανό "Matsuhisa"

20 χρόνια μετά το αιγαιοπελαγίτικο ντεμπούτο στη Μύκονο, το θρυλικό εστιατορικό brand αποκτά δεύτερο κυκλαδίτικο σημείο αναφοράς, σε μία από τις πιο δυνατές ξενοδοχειακές αφίξεις της Πάρου και ένα από τα πιο προνομιακά σποτ της Νάουσας.

Matsuhisa

Σαν μια βουτιά στο Αιγαίο. Αυτό ακριβώς είναι το feeling που βιώνει ο επισκέπτης στο ολόφρεσκο παριανό ξενοδοχείο "Avant Mar" που, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου όταν και έκανε πρεμιέρα, φροντίζει αρχικά να επιβεβαιώσει όλα εκείνα που υπόσχεται το όνομά του ("μπροστά από τη θάλασσα"). Βοηθά σε αυτό η τοποθέτησή του σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Νάουσας, στην παραλία Πιπέρι, αλλά και η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα που θα αντικρίσει κάποιος περνώντας την είσοδό του, με την πανέμορφη πισίνα να τον καλωσορίζει, σαν μία φυσική συνέχεια του Αιγαίου.

Matsuhisa

Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το δικό της ισχυρό statement τόσο στα του διαμένειν δρώμενα του νησιού όσο και σε εκείνα της γεύσης, ακόμη και σε πανκυκλαδικό επίπεδο. Για το τελευταίο, μοιάζει να αρκεί και μόνο το άκουσμα ενός πολύ ισχυρού brand του εστιατορικού γίγνεσθαι, όπως είναι αυτό του "Matsuhisa".

Matsuhisa

Υπάρχει όμως και η χάρη. Το "Matsuhisa Paros" απλώνει τραπέζια σε μία θερινά επιβλητική βεράντα με μινιμαλιστικό ύφος (είναι αξιοθαύμαστη η έξοχη προσαρμογή της ιαπωνικής αισθητικής στο γενικότερο στυλ του ξενοδοχείου, ενώ το μπαρ αποτελεί το σήμα-κατατεθέν, με ήπιες καμπύλες και ξύλινους κυλινδρικούς σκελετούς) και ξεχωριστή ατμόσφαιρα, κυριολεκτικά εκεί όπου σταματά η άμμος της παραλίας. Επί του πιάτου, η φιλοσοφία του Nobu San αντικατοπτρίζεται παραπάνω από επαρκώς στα όσα σερβίρει η κουζίνα του, με επικεφαλής τον σεφ Γιώργο Σπαγκάκο. Τα διαχρονικά γευστικά φαβορί του brand όπως το new style sashimi και το black cod miso είναι ασφαλώς από τα πιάτα που κάνουν -πάντοτε- τη διαφορά, φροντισμένα και άκρως αντιπροσωπευτικά.

Matsuhisa

Το ίδιο ισχύει και για τα ποιοτικά κρέατα στη robata ενώ το sushi bar δίνει κι αυτό δυναμικό παρών. Αξίζει να αναφερθεί πως η γευστική εμπειρία στο "Avant Mar" συμπληρώνεται από το ενδιαφέρον all day restaurant "Thymes", που υπογράφει ο αξιόλογος σεφ Δημήτρης Κατσάνος και σερβίρει ένα φροντισμένο comfort μενού που ισορροπεί ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα.

Matsuhisa

+ H εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα cocktails, με τα Lychee Martini και Aegean Sour (με βάση την παριανή σούμα) να τραβούν το ενδιαφέρον.

- Οι κατά τα άλλα θαυμάσιες μπουκιές black cod miso (στην butter-lettuce εκδοχή του εμβληματικού εδέσματος) χανόντουσαν από το υπερβολικό κανταΐφι που τις σκέπαζε.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.